Krivotvorili ulaznice za utakmicu Hrvatske i Srbije u Umagu

0
Detalj s utakmice (foto: Jutarnji list)
Detalj s utakmice (foto: Jutarnji list)

Umjesto s huliganima i šovinistima, na utakmici rukometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije 9. siječnja u Umagu, policija se bavila krivotvoriteljima. Svi su mediji zabilježili da je reprezentacija Srbije dočekana pljeskom, himne su se odsvirale bez zvižduka, a za kartama je bila tolika potražnja da su ih neki krivotvoriti i prodavali preko Facebooka.

Naime, umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 44-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, a da su mu u počinjenju tog djela pomogli 45-godišnjak i dvojica 21-godišnjak. Za prikrivanje kaznenog djela, policija sumnjiči 47-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Policija je utvrdila da je 44-godišnjak pribavio originalnu kartu za rukometnu utakmicu u Umagu, koju je kod 45-godišnjaka krivotvorio skeniranjem te ju je umnožio za više desetaka primjeraka. Potom je tako krivotvorene karte izrezao, a u perforiranju odrezaka pomogao mu je jedan od 21-godišnjaka.

Drugi 21-godišnjak je prodaju tih karata, kao pravih, oglasio preko Facebooka te je određeni broj karata prodao, dok je dio poklonio. Dvije tako krivotvorene ulaznice poklonio je i 47-godišnjaku, koji je znao da se radi o krivotvorinama te je takve karte koristio za ulaz na utakmicu. Osim 21-godišnjaka, dio karata prodao je i poklonio i 44-godišnjak, koji ih je krivotvorio. Protiv osumnjičenih osoba podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa