U Puli se pojavio džepar: Pripazite na novčanike!

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je jučer oko 15 sati, na tržnici u Puli, iz džepa jakne otuđio novčanik 46-godišnjoj ženi, čime ju je oštetio za nekoliko stotina kuna.

Kako bi se izbjegao veći broj ovakvih događaja, Policijska uprava istarska savjetuje građanima kako se mogu zaštiti od džepnih krađa.

Uz novčanik, sve vrijedne stvari koje se nose u džepu, torbi, ruksaku ili vrećici, mogu biti metom vještih kradljivaca. Dovoljna je mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe, a kada se to primijeti, počinitelj se nalazi već daleko.

Najčešće se džepne krađe događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci  koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima. Počinitelji  mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa