Nakon božićne idile Platak do daljnjeg zatvoren jer nema snijega

0
Platak
Platak

Prvi kontakt sa snijegom mnogi su Istrani doživjeli upravo na Platku, skijalištu iznad Rijeke. Omiljeno odredište vikend skijaša zatvoreno je u četvrtak, 15. siječnja do daljnjeg zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta – magle i nedostatka snijega.

No, za vrijeme hladnog vala oko Nove godine, tamo je bilo vrlo živo. Stoti66ne posjetitelja iz Istre, naročito onih koji si ne mogu priuštiti jednotjedni boravak u Austriji ili Sloveniji, iskoristilo je novogodišnje blagdane da se domogne daška alpskog ugođaja, o čemu svjedoče fotografije koje nam je poslao naš čitatelj iz Pule.

Platak je u istarskoj popularnoj kulturi poznat kao mjesto gdje se prije dvadeset i više godina masovno odlazilo u sklopu škole ili sindikalne organizacije. Ukrcali bi se na autobus, i ukoliko bi bilo snijega, s obzirom da većina nije znala skijati, unajmili bi sanjke pa dječjoj radosti ne bi bilo kraja. Odrasli bi za to vrijeme pušili i ispijali kave u nekom od kafića. Ako snijega ne bi bilo, svi smo se razočarani vraćali u Istru, jer sve što bi zatekli nakon sat i pol vožnje bila bi najobičnija zelena ledina, kakve imamo i doma. (Kristian Stepčić Reisman)

Magla na Platku
Magla na Platku

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa