Restoran Kvarner prvi domaćin treće sezone Istra Gourmet Toura

0
Franko, Gabrijela i Josip s kuharima
Franko, Gabrijela i Josip s kuharima

Popularni restoran Kvarner na šetalištu San Marco u starogradskoj jezgri Labina bio je 22. siječnja prvi domaćin treće sezone Istra Gourmet Toura. Ova gastro manifestacija održava se u ugostiteljskim objektima duž cijele Istre, a od lani i u susjednoj u Sloveniji, a pokrenuo ju je Ceh ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije. Cilj manifestacije je prezentacija domaćih namirnica i vrsne istarske enogastronomske ponude u renomiranim ugostiteljskim objektima.

Gosti su mogli birati između u mesnog ili ribljeg menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna. U mesnom meniju bilo je: carpaccio od boškarina, kobasice od boškarina; zatim krafi sa sirom, matovilcem i pinjolima s raguom od boškarina, vrganja i lisičarki; tagliata od boškarina s tartufima i za desert istarski njoki sa šljivama.

Oni koji su odabrali riblji meni jeli su: bruschettu sa supreme srdelama by Arbacommerce i mladim maslinovim uljem Negri; zatim zelene njoke s rakovicom i kapesantama; hobotnicu sa sortiranim povrćem i krumpirom i na kraju istarske njoke sa šljivama.

Vlasnik Kvarnera Franko Barbić i njegova kćerka Gabrijela sa suprugom Josipom Gobom bili su izvrsni domaćini, a osim u jelu gosti su mogli uživati i u zvukovima harmonike Valtera Golje Poština. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Franko Barbić, Dušan Černjul, Alis Šaina i William Negri
Franko Barbić, Dušan Černjul, Alis Šaina i William Negri
Priprema predjela
Priprema predjela
Valter Golja Poštin na harmonici
Valter Golja Poštin na harmonici

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa