Istarski demokrati imat će podružnicu i u Zagrebu

0
Frane Milat, Damir Kajin, Branko Ružić, Vladimr Sladonja i Kristina Radovčić
Frane Milat, Damir Kajin, Branko Ružić, Vladimr Sladonja i Kristina Radovčić

Istarski demokrati će 1. veljače osnovati podružnicu u Puli, doznajemo od Branka Ružića, generalnog tajnika stranke i jednog od njenih inicijatora.

„Nakon što smo u studenome prošle godine u Poreču osnovali prvu našu podružnicu, odlučili smo mirovati u razdoblju oko Nove godine. Osnivanjem pulske podružnice kreće naš program osnivanja podružnica po Istri planiramao dovršiti do godišnjice osnivanja stranke, 1. svibnja. Osnivat ćemo podružnice svakih tjedan – dva s namjerom da pokrijemo sve gradove i što više općina“, kazao nam je u telefonskom razgovoru.

U Puli ID broji dvjestotinjak članova, što je trećina ukupnog članstva. Dužnost gradskog koordinatora obavlja Frane Milat, nekadašnji kandidat ISDF-a za gradonačelnika Pule.

Oko 15. veljače očekuje se osnivanje podružnice u Nedešćini, središtu općine Sv. Nedjelja, a nakon toga u Ružićevom Pićnu. Potom najviše izgleda ima Pazin, pa Umag. Zanimljivo je da nakon Pule slijedi osnivanje podružnice u Zagrebu, 8. veljače.  Članstvo neće činiti samo Istrani u Zagrebu, nego i Zagrepčani drugog podrijetla. Što bi jednog Purgera privuklo u članstvo istarske regionalne stranke?

„Činjenica da smo mi jedna od rijetkih, nekorumpiranih stranaka, da zagovaramo promjene i da zagovaramo razvnomjeran, održivi razvoj cijele Hrvatske. Posebno to što smo protiv globalizacije i krupnog kapitala, a za poticanje malog i srednjeg poduzetništba te zaštitu interesa domaćeg stanovništva“, objasnio nam je Ružić.

U glavnom gradu imaju stotinjak članova, među njima i zvučnih imena, ali s njima još ne želi izlaziti u javnost  jer, kaže, u pravilu odmah nakon medijskog eksponiranja počinju pritisci, prijetnje, pa čak i ucjene dotične osobe.

„Mnogima naš program ne odgovara. Danas su na cijeni samoposlušnici i ovisnici“, tvrdi Ružić.

Paraleno s osnovanjem podružnica ID počinje s pripremama za predstojeće parlamentarne izbore. Očekuju jedno do dva zastupnička mjesta u Saboru. Ne namjeravaju koalirati ni sa kojom strankom jer, kako to generalni tajnik stranke veli,  žele biti u koaliciji s malim ljudima.Predsjednik ID-a je Damir Kajin, a njegovi zamejnici su Frane Milat, Vladimir Sladonja, Kristina Radovčić, Graziano Musiza i Eđidio Miletić. (Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa