Drago Orlić predstavio svoju zbirku pjesama Roverija – portret zavičaja

0
Dalibor Macan, Valter Milovan, Drago Orlić i Mate Ćurić
Dalibor Macan, Valter Milovan, Drago Orlić i Mate Ćurić

Drago Orlić, poznati istarski pjesnik, pisac, umjetnik, novinar, satiričar i sakupljač narodnoga blaga, predstavio je 27. siječnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula svoju zbirku pjesama "Roverija – portret zavičaja".

O knjizi koja na svojstven način donosi povijest Roverije i njezinih žitelja uz autora, koji je kazivao stihove, govorili su Dalibor Macan, načelnik općine Svetvinčenat,  Valter Milovan te novinar i pisac Mate Ćurić.
U ugodnoj atmosferi izmjenjivali su se govornici koji su pripovijedali zanimljive i duhovite anegdote o Rovercima, ali i one vezane uz Dragu Orlića i njegovo stvaralaštvo te je svaka štorijica začinjena stihovima iz "Roverije - portreta zavičaja".
Knjigu "Roverija - portret zavičaja" izdala je Općina Svetvinčenat, a na predstavljanju svi zainteresirani mogli su dobiti primjerak knjige na poklon, što je ranije bila česta praksa, a danas postala rijetkost.

Drago Orlić rođen je 1948. godine u selu Mandelići, općina Svetvinčenat, trenutno živi u Poreču. Od 2011. godine član je istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika. Ovaj plodonosni istarski autor objavio je brojna djela, među kojima su zbirke čakavskih pjesama, satire i zbirke praznovjernih pučkih priča te je urednik više monografija.

Neka od njegovih brojnih djela su: Će daž, Hip i vik, Groti duša zrije, Daž daždi, miš prdi, Med i teran, Mediteranski & i @, Kanat vrhu svi kanti (prepjev biblijske Pjesme nad pjesmama na istro-čakavski, zajedno s Danijelom Načinovićem), Crna mačka, Casanovina jabuka, Filmski versi, Is*tri*janci, Lipi moji (1-8), Štorice od štrig i štriguni, Istarski bordel muza, Istarske narodne poslovice, Patetika depresije, Sve Renatove Eve, Vrime se posoli, Srdačno vaš Poreč, Poreč u snijegu – Parenzo sotto la neve…

Svestrani Drago Orlić utemeljitelj je i mnogih kulinarskih manifestacija u Istri - godinama je organizirao prigodne manifestacije i natjecanja te bilježio stare recepte za jela.

Drago Orlić potpisuje svoju zbirku pjesama Roverija - portert zavičaja
Drago Orlić potpisuje svoju zbirku pjesama Roverija - portert zavičaja

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa