Rosana Silov: Najbolja mama na svijetu u 2014. godini

0
Davor Komar, Tulio Demetlika, Rosana Silov i Roko Pastorčić
Davor Komar, Tulio Demetlika, Rosana Silov i Roko Pastorčić

Rosani Silov iz Vineža, koja skrbi o svom 13-godišnjem sinu Roku oboljelom od teškog oblika neuromuskularnih bolesti, Društvo distrofičara Istre je 29. siječnja uručilo godišnju „Zlatnu plaketu najboljoj mami na svijetu“.

„Ovo je plaketa koju dodjeljujemo majkama koje s posebnom nježnošću i pažnjom brinu  o svojoj djeci koja su članovi našeg društva“, kazao  je tom prigodom Davor Komar, predsjednik Društva.

Uz njega su Rosanu i Roka te njegovu baku Idu u njihovm domu posjetili Robert Raste, koji obavlja dužnosti tajnika i člana Predsjednišrva Društva, zatim glavna tajnica Nataša Ujević, djelatnica Ružica Marcinel i volnter Adrijano Štihović, a pridružio im se gradonačelnik Tulio Demetlika.

Rosana Silov je primivši plaketu kazala da joj je to priznanje velika čast i obveza. „Teško je, ali kada vidiš da si dao sve od sebe i puno godina truda za male rezultate, ipak se  isplati. Roko ima sto i jednu dijagnozu uslijed te njegove glavne dijegnoze i to je svakodenva borba i svakodnevno mučenje; njemu više, meni manje. Nemamo normalan život, ne izlazimo, nemamo puno prijatelja jer ne stignemo družiti se, ali sve u svemu uhodani smo tim“, kazala je ona.

„Drago mi je da to netko zna cijeniti, a moja mama je najbolja na svijetu i bez nagrada“, rekao je Roko.

Unatoč problemima koje mu stvara dijagnoza, jedina takve vrste u Hrvatskoj, on je odličan učenik šestog razreda OŠ Ivo Lola Ribar iz Labina.

„Čast nam je da imamo ovakve osobe u našoj sredini. Djeci s invaliditetom i posebnim potrebama treba više od pomoći njihovih najbližih i zato Grad Labin čini sve da ih pružajući im aktivnosti i animacije putem instuitucija ili udruga građana uključi u život zajednice i tako njihovim roditeljima stvori vremena za druge obveze“, kazao je gradonačelnik Demetlika.

Komar je napomenuo da je plaketa prisustvom gradonačelnika Labina na dodjeli dobila na važnosti jer je javnost, a osobito ljude na vlasti, uvijek potrebno senzibilizirati da postoje oni kojima je naša pomoć potrebna. (Tekst i foto: Robi Selan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa