Grad Labin i općine Labinštine otpisat će dugove najugroženijima

0
Gradonačelnik i načelnici složili su se da žele pružiti mogućnost za novi početak socijalno najugroženijim
Gradonačelnik i načelnici složili su se da žele pružiti mogućnost za novi početak socijalno najugroženijim

Grad Labin, te općine Kršan, Raša, Pićan i Sveta Nedelja potpisat će Sporazuma o otpisu duga dijelu svojih građana. Odlučeno je to na koordinaciji gradonačelnika Labina s načelnicima općina Labinštine, koja je održana 30. siječnja.

Sukladno mjerama Vlade Republike Hrvatske za otpis dugova i odgodu ovrhe dijelu građana, gradonačelnik i načelnici složili su se da žele pružiti mogućnost za novi početak socijalno najugroženijim i financijski isključenim građanima te im osigurati vjete za izlazak iz prezaduženosti.

Ovim mjerama želi se posvetiti posebnu pozornost problemu nemogućnosti otplate duga građana odnosno kućanstava, koji se povećao uslijed produljenih negativnih učinaka gospodarske krize, povećanja troškova života, smanjenja kupovne moći, ali i preuzimanja financijskih i drugih obveza od strane građana iznad njihovih financijskih mogućnosti.

Grad Labin i općine Labinštine preuzele su obvezu pripreme svih potrebnih akata kako bi pristupile potpisivanju Sporazuma pri Ministarstvu socijalne politike i mladih, a uz zajedničku koordinaciju i suradnju s Centrom za socijalnu skrb, Finom, Poreznom upravom, gradskim tvrtkama i ostalim vezanim institucijama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa