Dragan Bjekić nepravomoćno oslobođen za požar u Raši

0
Kino dvorana u Raši nakon požara
Kino dvorana u Raši nakon požara

Dragan Bjekić Baćko iz Raše nepravomoćno je oslobođen krivnje za paljenje kino dvorane u Raši u travnju prošle godine. Ovu nam je informaciju potvrdio i njegov odvjetnik Dino Čekada, koji je Bjekića branio (i očito uspješno obranio) po službenoj dužnosti.

„Mogu vam potvrditi vašu informaciju, Općinski sud u Puli nepravomoćno je Dragana Bjekića oslobodio optužbe da je prouzročio požar kojim je došlo do zapaljenja kino dvorane u Raši. Detalje iz same presude ne bih iznosio jer presuda još uvijek nije pravomoćna i Državno odvjetništvo će se najvjerojatnije žaliti na nju, pa ćemo morati pričekati odluku Županijskog suda u Puli.“

No, neovisno o ishodu drugostupanjske presude Bjekić i dalje ostaje u pritvoru zbog nekih drugih slučajeva koji su mu stavljeni na teret, nevezanih uz požar u Raši. (Nenad Čakić)

Paliska Bolterstein: Zanima nas tko je doista podmetnuo požar

„Općina Raša sudjelovala je cijelom postupku kao oštećena strana prisustvujući sudskim raspravama. U ovom trenutku mogu samo reći da imam povjerenje u nadležne institucije te se nadam da će počinitelj biti pronađen s obzirom da prema nepravomoćnoj presudi Dragan Bijelkić nije kriv za počinjenu štetu velikih razmjera. Zanima nas tko je doista podmetnuo požar ponajprije zbog činjenice da je tim činom ugrožena sigurnost građana, a i zbog velike materijalne štete na općinskoj imovini“, rekla nam je tim povodom Glorija Paliska Bolterstein.    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa