Izdao knjigu u 95. godini života!

0
Prof. Tullio Vorano i Toni Gregorić
Prof. Tullio Vorano i Toni Gregorić

„Vjerojatno nam se samo jednom u životu može ukazati prilika da predstavimo knjigu autora koji ima 95 godina“, rekao je Tulio Vorano 11. veljače u Gradskoj knjižnici Labin na promociji knjige  „Kvarnerska Rivijera – skupina Labin – mojih 55 godina/ La riviera del Quarnero – gruppo di Albona – i miei 55 anni“ čiji je bio urednik. I doista,  autor knjige Toni Gregorić navršit će 10. ožujka 95 godina života.

Unatoč visokoj dobi u sebi još uvijek ima dovoljno strasti i energije za stvaranje. S obzirom da je najveći dio svog života posvetio sportu, a posebno NK Rudar iz Labina, čiji je jedan od osnivača, zacrtao si je da za života mora izdati knjigu o labinskom dijelu povijesti Kvarnerske rivijere. Možda i zbog toga što je to međunarodni omladinski turnir kojeg je upravo on doveo u Labin i bio njegov najdugovječniji predsjednik organizacijskog odbora.

Gužva na promociji knjige
Gužva na promociji knjige

„Kada smo 1956. godine organizirali prvi turnir u Labinu, malo je tko vjerovao da će se ovaj turnir kontinuirano održati do dan danas. Ove godine slavi se jubilarna 60. godišnjica održavanja labinske grupe“, kazao je Gergorić.

Pamćenje ga  izvrsno služi , pa je „kao iz rukava“ izvlačio rezultate i strijelce utakmica odigranih prije 70 godina. Inače, barba Toni je u 90. godini završio tečaj informatike, ima svoj FB profil i redovni je čitatelj lokalnih portala.

U izradi knjige sudjelovali su prof. Božica Visković, koja je lektorirala hrvatsku verziju teksta, Mario Viscovi je lektorirao talijansku verziju, Slavica Ružić, koja je autorica većine fotografija u knjizi, a Livio Lazarić i Pino Blažina su pomagali s imenima igrača. Knjigu je grafički uredio Leo Knapić i tiskala Vetva graph iz Raše. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa