Novi debakl Ferića i Hrvatske lutrije: Propast Uhvati Bingo ritam showa na RTL-u

0
Danijel Ferić na otvorenju kazina u Puli, koji je zatvoren nakon samo nekoliko mjeseci rada (foto: Glas Istre)
Danijel Ferić na otvorenju kazina u Puli, koji je zatvoren nakon samo nekoliko mjeseci rada (foto: Glas Istre)

Danijel Ferić, direktor moćne Hrvatske lutrije i vikend predsjednik pulskog SDP-a, doživio je još jedan poslovni fijasko na čelu državnog monopoliste. Nakon što je zbog zapošljavanja pulskih SDP-ovaca i otvaranja i još bržeg zatvaranja kazina u predizborne svrhe, završio na svim nacionalnim naslovnicama, ovih dana su Hrvatska lutrija i Danijel Ferić opet u žarištu javnosti zbog propasti skupog projekta "Uhvati Bingo ritam".

Kako prenosi Tportal,  nakon što je prošloga ljeta došlo do prekida suradnje HTV-a i Hrvatske lutrije na projektu “Bingo“ jer je spomenuta igra dulje vrijeme bilježila pad prihoda, Lutrija se odlučila na promjenu koncepta razvivši novu, dodatnu igru Bingo 24 od 75. Cilj im je bio, kako je tada rekao Danijel Ferić, predsjednik Uprave Hrvatske lutrije, značajno dizanje razine atraktivnosti TV emisije.

Zato su otvorili natječaj za TV kuće s nacionalnom koncesijom, a na njemu je kao najbolja ponuda izabrana ona RTL Televizija, na kojoj se emisija pod nazivom „Uhvati Bingo ritam“ s novim konceptom počela emitirati 22. rujna 2014. No kombinacija glazbene igre, pitalica, nagradnih igara i igre na sreću koja je uslijedila nakon samo četiri mjeseca doživjela je debakl.

Voditelj pjevao na dočeku Branimira Glavaša

S RTL-a najavljivana kao zabava s pregršt iznenađenja, uz Miroslava Škoru, Antoniju Blaće i atraktivne plesačice, emisija nije opravdala očekivanja. Nije tajna to da je komercijalnim televizijama prioritet gledanost, a kako doznajemo, „Uhvati Bingo ritam“ na prvom programu RTL-a uhvatio je 10 posto gledatelja. Od RTL-a doznajemo kako je emisija s početkom proljetne sheme premještena na RTL2 te da je već ovoga ponedjeljka u njenom terminu emitiran show „Tri, dva, jedan – kuhaj“. Nakon prelaska na RTL2 jučerašnja emisija zabilježila je dvostruko manju gledanost, dakle oko pet posto.

„S početkom prikazivanja projekata proljetne sheme RTL Televizije, emisija „Uhvati Bingo ritam“ premještena je na naš drugi nacionalni kanal RTL2, na kojem će se prikazivati u terminu od 20 sati. Na RTL Televiziji pak, u terminu od 21 sat, prikazuje se nova sezona omiljenog kulinarsko-natjecateljskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“, u kojoj se pred strogim žirijem u sastavu Gretić, Klemenčić, Špiček natječe 14 kandidata amatera za nagradu od 100.000 kuna“, objašnjavaju s RTL-a.

Tjedan dana ranije voditelj Miroslav Škoro ostao je bez suvoditeljice Antonije Blaće, a ona će se posvetiti „X Factoru“. Osim loše gledanosti i činjenice da je Bingo ostao bez jedne od najboljih domaćih voditeljica, mrlju na emisiju bacio je i Škoro jer je prije tjedan dana zapjevao na dočeku Branimira Glavaša, nepravomoćno osuđenog za ratni zločin u Osijeku, a uoči Glavaševog izlaska na pozornicu najavio ga je kao „prijatelja i dobrog čovjeka“.

Svi ovi problemi jasan su znak da je došlo do raspada sustava u „Uhvati Bingo ritam“ i da je emisija gurnuta u trash time i kanal RTL 2.

Ferić glavna smetnja zajedničkom izlasku na izbore IDS-a i SDP-a

Ferić je u Puli i Istri postao poznat kao vikend političar, zbog redovitih pressica vikendom kad je u Puli, a ne na radnom mjestu u Zagrebu. Kako nam se približavaju izbori, Ferić je postao jedan od glavnih smetnji mogućem zajedničkom izlasku na izbore IDS-a i SDP-a zbog svojeg redovitog iskazivanju nezadovoljstva radom pulske gradske uprave na konferencijama za medije.

Ferić je više puta javno izrazio namjeru da se kandidira za gradonačelnika Pule, zaboravivši pritom da će mu najveća „preporuka“ biti neuspješno vođenje državnog monopoliste Hrvatske lutrije koja se bavi kockanjem, kladionicama i lotom.

Kako neuspješno voditi državnog monopolistu u kockanju i biti uspješan kandidat za gradonačelnika najvećeg istarskog grada, veliko je pitanje za PR-ovce SDP-a i samog Ferića. Pogotovo ako se zna da je upravo on jedna od najvećih smetnji mogućem zajedničkom izlasku na izbore IDS-a i SDP-a, dvije najjače stranke Kukuriku koalicije u VIII. izbornoj jedinici.

Opet se pokazalo da podobnost nije isto što i sposobnost, jer stvarno moraš biti nesposoban ako ne uspijevaš kvalitetno upravljati državnim monopolistom poput Hrvatske lutrije. Kako bi tek onda upravljao gradom od 65 tisuća stanovnika koji ima brojna komunalna poduzeća, projekte i programe? (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa