Reagiranje: Nije istina da Hrvatska lutrija posluje neuspješno

0
Predsjednik Uprave Hrvatske lutrije Danijel Ferić (lijevo) s protagonistima TV Binga
Predsjednik Uprave Hrvatske lutrije Danijel Ferić (lijevo) s protagonistima TV Binga

Iz Hrvatske lutrije dobili smo reakciju na tekst "Novi debakl Ferića i Hrvatske lutrije: Propast Uhvati Bingo ritam showana RTL-u", objavljen na našem portalu.

Na početku reagiranja koje potpisuje njihova Služba korporativnih komunikacija i DOP-a, izvučene su rečenice iz članka koje, po njima, sadrže netočne i nepotpune informacije kojima se čitateljstvo dovodi u zabludu.

To je, po njima, sam naslov članka i slijedeće rečenice: "Nakon što je zbog zapošljavanja pulskih SDP-ovaca i otvaranja i još bržeg zatvaranja kazina u predizborne svrhe, završio na svim nacionalnim naslovnicama, ovih dana su Hrvatska lutrija i Danijel Ferić opet u žarištu javnosti zbog propasti skupog projekta "Uhvati Bingo ritam"; "No kombinacija glazbene igre, pitalica, nagradnih igara i igre na sreću koja je uslijedila nakon samo četiri mjeseca doživjela je debakl.“, "Svi ovi problemi jasan su znak da je došlo do raspada sustava u „Uhvati Bingo ritam“ i da je emisija gurnuta u trash time i kanal RTL 2."; "Ferić je više puta javno izrazio namjeru da se kandidira za gradonačelnika Pule, zaboravivši pritom da će mu najveća „preporuka“ biti neuspješno vođenje državnog monopoliste Hrvatske lutrije koja se bavi kockanjem, kladionicama i lotom."; "Kako neuspješno voditi državnog monopolistu u kockanju i biti uspješan kandidat za gradonačelnika najvećeg istarskog grada, veliko je pitanje za PR-ovce SDP-a i samog Ferića; te "Opet se pokazalo da podobnost nije isto što i sposobnost, jer stvarno moraš biti nesposoban ako ne uspijevaš kvalitetno upravljati državnim monopolistom poput Hrvatske lutrije. Kako bi tek onda upravljao gradom od 65 tisuća stanovnika koji ima brojna komunalna poduzeća, projekte i programe?"

Prelazak s HTV-a na komercijalnu RTL televiziju pokazao se uspješnim

U nastavku slijedi demant Hrvatske lutrije:

„Nije istina da je prelazak emisije izvlačenja brojeva igara TV Bingo debakl Hrvatske Lutrije. Za Hrvatsku Lutriju prelazak s HTV-a na komercijalnu RTL televiziju pokazao se kao uspješan poslovni potez. Naime prekinut je kontinuirani pad uplata igara TV Bingo, koji se tijekom posljednjih godina kretao kako slijedi: 2012. godine uplata je iznosila 2.447.362 kune, 2013. godine 1.706.720 kuna, 2014. godine za period siječanj/rujan 1.314.798 kuna. Usporedimo li uplatu Od 22.9.2014. godine zabilježeno značajno povećanje uplate. Prosječna visina uplate za TV Bingo igre nakon prelaska na RTL televiziju iznosi 1.528.019,75 kn što je 27% više od prosjeka koji smo ostvarili u zadnja dva kola prikazivanja na HTV-u, kada je prosječna uplata iznosila 1.202.000 kuna. Nije istina da je emisija gurnuta u trash time, jer se emitira od 20 sati (prime time).

Neistina je da Hrvatska Lutrija posluje neuspješno, da je monopolist u priređivanju igara na sreću i da se  bavi kockanjem, kladionicama i lotom. Prije dolaska sadašnje Uprave 2012. godine, obilježilo je vođenje društva koje nije bilo u skladu s dužnom pozornošću i odgovornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika. Pred ovu Upravu nametnuta je potreba brze konsolidacije poslovanja i prilagodbe tvrtke otežanim tržišnim uvjetima, postavljena su visoka očekivanja i planovi koji se ogledaju u dva temeljna strateška smjera. Prvi je bio restrukturiranje poslovanja i povećanje učinkovitosti odnosno postavljanje tvrtke na zdrave temelje kako bi Hrvatska Lutrija bila u što povoljnijoj poziciji za pokretanje novog značajnijeg investicijskog ciklusa. Drugi smjer je onaj razvojni koji je definiran donošenjem Strateškog plana razvoja za razdoblje od 2013. – 2015.

Nova Uprava poveća prihode i dobit

Nastavno na navedeno, Hrvatska Lutrija je za poslovnu 2013. godinu ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 15,7 milijuna kuna te je time preokrenut trend u odnosu na 2012. g. kada je ostvaren gubitak u iznosu od 18,6 milijuna kuna. Ovaj je rezultat uzrokovan prvenstveno rastom ukupnih prihoda u iznosu od 50,68 milijuna kuna uz istovremenu konsolidaciju troškova.

Za poslovnu 2014. godinu Hrvatska Lutrija, prema još nepotpunim i neslužbenim podacima, ostvarila je još veću dobit, 28,5 milijuna kuna prije oporezivanja što je povećanje za preko 81%  i što govori  o sposobnosti i kvaliteti upravljanja tvrtkom.

Hrvatska Lutrija bavi se priređivanjem igara na sreću s tim da je monopolist samo u dijelu koji se odnosi na priređivanje lutrijskih igara na sreću, a u segmentu klađenja i priređivanja igara u Casinima i Automat klubovima je na tržištu kao i svi drugi priređivači u Hrvatskoj. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa