Maltezer Maxi otišao od kuće u Kastvu pa završio u Italiji!

0
Ilustracija: 24sata
Ilustracija: 24sata

Zahvaljujući dobrotvoru iz Italije te ažurnim djelatnicima talijanskih i hrvatskih veterinarskih uprava, četverodnevna drama izgubljenog maltezera Maxija iz Kastva sretno je okončana prošle srijede, piše 24sata.

Tada su po svog ljubimca u talijansko mjesto Rovereto došli njegovi vlasnici i vratili ga kući u Kastav, odakle je otišao 8. veljače. Tri dana kasnije, hrvatska Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane dobila je upit od talijanske Uprave za zdravlje životinja i veterinarsko medicinske proizvode.

Obavijestili su ih kako je talijanski državljanin pronašao psa na području Slovenije te ga doveo u Rovereto (Regija Trento) nadležnom veterinaru. Nakon par razmijenjenih e-mailova nadležnih institucija i zahvaljujući činjenici da je Max bio pravilno označen mikročipom te redovno cijepljen i uveden u sustav LYSACAN, vrlo brzo su pronašli zabrinute vlasnike.

Da ne treba gubiti nadu, pokazuje i slučaj splitskog psa Nunija, koji je nestao krajem prošle godine. Nakon desetak dana pronašli su ga uz pomoć psa tragača iz Škole za pse Tara iz Svetog Ivana Zeline, bloodhounda Raffa.

U svakom slučaju, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane, apelira sve vlasnike, pogotovo pasa, da redovite cijepe i označavaju svoje ljubimce sukladno važećim propisima. I ovaj put se pokazalo koliko je mikročipiranje važno. Ujedno zahvaljuju kolegama u Italiji na dobroj suradnji, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa