Kolinda Grabar-Kitarović primila Miriam Kervatin iz Udruge Blokirani

0
Predstavnici Udruge Blokirani kod predsjednice (foto: Ured Predsjednika RH)
Predstavnici Udruge Blokirani kod predsjednice (foto: Ured Predsjednika RH)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je 25. veljače predstavnike Udruge „Blokirani“, na čijem je čelu Miriam Kervatin iz Pule.

Predstavnici Udruge posebno su se zahvalili Predsjednici na ispunjenju obećanja kroz detaljno izrađen i upućen Zahtjev za ocjenom ustavnosti čl. 75. i 127. Ovršnog zakona, naglasivši kako je ovo prvi put da imaju priliku o svojim problemima govoriti pred institucijom političkog sustava.

Predsjednica Grabar-Kitarović je pozdravila zalaganje Udruge „Blokirani“ za socijalno ugrožene te njihove napore da se problemi riješe kroz institucije sustava. Posebno je pozdravila  stajalište Udruge kako svaki dug mora biti vraćen.

 U tom smislu postignuta je suglasnost kako se moraju pronaći rješenja unutar kojih zaduženi građani mogu vraćati svoje dugove, ali i istovremeno dostojanstveno živjeti.

 Predsjednica Republike pozvala je predstavnike Udruge „Blokirani“ na daljnju zajedničku suradnju kako bi se pronašao način za otklanjanje poteškoća u kojima se nalaze zaduženi građani, priopćeno je iz Ureda Predsjednika RH.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa