Idemo na kurbe! Kako je radio bordel u Istri

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

»Došao sam u klub s prijateljem Talijanom. Čim sam ušao bilo mi je sve jasno: da se u klubu odvija prostitucija. Nisam vidio da cure plešu, zaključio sam da to zapravo nije noćni klub. Idem po takvim mjestima, pa znam – kada cure ne plešu na štangi, nego »zuje« uokolo, onda to nisu plesačice, nego »kurabe«, »putane«... Vidio sam pet-šest djevojaka kako se nabacuju gostima. Bile su obučene u prozirne haljine, imale su tange. Izjavio je to prije pet godina u svom svjedočenju tadašnji djelatnik jednog umaškog casina, nastanjen u Brtonigli u Istri, na saslušanju u istrazi o radu noćnog kluba s prostitutkama u Plovaniji, piše Novi list.

Svjedok je 13. ožujka, u nastavku suđenja optuženima za vođenje kluba Route 69, iskazao veliku amneziju, nije se uopće mogao sjetiti detalja, inkriminirajućih za okrivljenike, niti da je to on uopće rekao na ispitivanju pred zamjenicom ravnatelja USKOK-a.

– To sam vjerojatno rekao, ali se ne sjećam, zajednički je nazivnik objašnjenja svjedoka vijeću riječkog Županijskog suda. Svjedok, koji sada radi u jednom casinu u Portorožu, za neke detalje iz prvotne izjave se čak zakleo da ih se ne sjeća, te rekao da bi stavio ruku u vatru da ne poznaje optuženike.

(Pre)skupa usluga

No, čovjek – koji je u svojem detaljnjom svjedočenju u riječkom uredu USKOK-a i priznao da je spavao s prostitutkom u klubu – na kraju je ipak pokazao na prvooptuženog Bojana Mladenovića kao onoga kojeg je spomenuo u priči na USKOK-u kao jednog od šefova u klubu. Djelatnik casina, po zanimanju turistički tehničar, na saslušanju u USKOK-u ispričao je da su ga za prvog posjeta klubu Route 69 u Plovaniji, kada je bio zajedno s jednim Talijanom, na ulazu dočekala dva redara. Najprije im nisu dali da uđu, ali su ih pustili kada im je rekao gdje radi, pa im »oprostili« i 15 eura za ulaznicu. »U klubu sam vidio dva-tri dečka, bili su Talijani. Poslije sam vidio još dvojicu Talijana, oni su dotad vjerojatno gore 'derali'«, iskaz je svjedoka što je jučer pročitan je u sudnici.

»Započeo sam razgovor s muškarcem koji je bio za šankom, vidio sam da naređuje konobarima, shvatio sam da je gazda. Vidio sam i ćelavog muškarca jače građe koji je sjedio u separeu. Shvatio sam da su oni kompanjoni, a to mi je poslije ovaj drugi, Bojan, i sam rekao. Sprijateljio sam se s obojicom, rekao sam da ću dolaziti kod njih kada sam u blizini, jer inače idem na takva mjesta u Sloveniji. Bojan mi je rekao da mogu s curama, ali da trebam dati 50 eura za piće, te 100 eura curama. Izračunao sam da treba dati ukupno 150 eura, što je puno skuplje nego u Sloveniji i Austriji. U Austriji za to tamo jedete i pijete, i u toplom ste bordelu. Jedna Čehinja mi je pokazala sobe, nisu bile čiste. Pokazala mi je i jacuzzi. Taj moj prvi posjet klubu završio je time da je mi je Bojan dao broj mobitela, da se drugi put najavim, kako bi me sve čekalo spremno.

Idemo na »kurbe«

Drugi put sam došao u klub u studenom 2009. godine. Talijani (koji su inače dolazili u casino, op. n.) rekli su da će doći bez žena, da idemo na »kurbe«. Talijani nisu htjeli iz hotela u kojem su odsjeli, a iz kluba smo dobili objašnjenje da za uslugu u hotelu treba platiti šampanjac 1.000-1.300 kuna, plus seksualne usluge. Nisam htio prihvatiti, činilo mi se preskupim. Talijanima sam predložio da nakon mog radnog vremena odemo tamo i obavimo što imamo. Kada smo došli, Talijani su odmah uhvatili cure i otišli u sobe. Ja nisam otišao s curom u sobu, nisam imao para. »Što, ne želiš j...?«, pitao me jedan Talijan. Rekao sam da mi je plaća mala, pa mi je on dao 100 eura. Otišao sam do onog koji mi se doimao gazdom i pitao može li 50 eura za piće i 50 eura za felatio. Odgovorio mi je da pitam curu. Nije pristala. Talijanu sam zatim vratio 100 eura. Tada mi je on kazao da uzmem curu, a da će on platiti sve za punu uslugu. Otišao sam s curom gore, pa na ormarić u sobi stavio joj 100 eura. Ona je izvadila kondom iz kutije u kojoj stane najmanje 50, ako ne i 100 kondoma. Obavili smo to. Ona je bila Čehinja ili Poljakinja. Ne znam ime, ne pitam za imena.«

Iskaz je to žitelja Brtonigle koji je bio jedan od petorice svjedoka koji su saslušani u nastavku sudskog procesa petorici optuženih da su bili članovi grupe koja je otvorila, vodila i radila u organizaciji noćnog kluba u Plovaniji u kojoj su se prostituirale djevojke, piše Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa