IDS uvjerljiv pobjednik izbora za Mjesne odbore u Umagu

0
IDS-ovi vijećnici u mjesnim odborima Umaga
IDS-ovi vijećnici u mjesnim odborima Umaga

Na  izborima za Vijeća mjesnih odbora Grada Umaga održanima 15. ožujka Istarski demokratski sabor ostvario je uvjerljivu pobjedu u šest  od 12 mjesnih odbora. IDS je u svim mjesnim odborima izašao sa samostalnom listom i u mjesnim odborima Babići - Lovrečica, Finida, Materada, Murine, Seget, Sveta Marija na Krasu osvojio uvjerljivo najviše glasova.  U mjesnim odborima Petrovija, Centar, Komunela osvojio je dva od pet vijećnika, a u mjesnim odborima Moela, Punta i Savudrija osvojio je jedno od pet vijećnićkih mjesta.  Također, IDS je osvojio najveći broj vijećničkih mandata i ostvario najveći broj glasova u 50 posto mjesnih odbora, te na takav način pobijedio ove izbore i okrenuo izborne trendove u Gradu Umagu u svoju korist!

Govoreći o rezultatima izbora, predsjednik IDS-a Umag Daglas Koraca kazao je da je zadovoljan izbornom pobjedom.

„Dobili smo skoro pola vijećničkih mjesta, te smo ostvarili uvjerljivo najbolje rezultate u 6 od 12 mjesnih odbora. Ovi rezultati predstavljaju veliki napredak za IDS-a u Umagu, obzirom da smo na prošlim izborima imali većinu u samo jednom mjesnom odboru. Posebno me veseli što smo dobre rezultate ostvarili u prigradaskim naseljima u kojima je odaziv birača bio najveći, što ovoj izbornoj pobjedi daje dodatni značaj“ kazao je u priopćenju za medije.

Istaknuo je da očekuje da će IDS imati predsjednika u šest od 12 mjesnih odbora te napominje kako nije isključeno da ćemo to ostvariti u još kojem mjesnom odboru, ovisno o tome kako će se situacija odvijati kod formiranja vijeća.

„Građani Umaga su prepoznali naš rad, posebno našu borbu zaravnomjeran razvoj svih dijelova Umaga, što je rezultat naše intenzivne komunikacije s građanima. Sigurno je da je povjerenje koje smo dobili rezultat kvalitetnih kandidata i dobrog programa, ali i konkretnog rada naših ljudi na terenu, na čemu im zahvaljujem i čestitam, istaknuo je predsjednik umaškog IDS-a“, kaže Koraca.

Dodao je da su nedjeljni izbori za mjesne odbore na području Grada Umaga pokazali da je IDS ponovno najjača stranka u gradu.

„Iako ta predstavnička razina nije „inspirativna“ za birače, ovi su izbori važni jer se odlučivalo o razini vlasti koja najviše surađuje s građanima u poboljšanju njihove životne sredine te su dobar pokazatelj opredjeljenja biračkog tijela. Jednina smo stranka koja se kandidirala u svim mjesnim odborima, iz čega se može iščitati naša snaga, organiziranost i spremnost da odgovorno upravljamo našim gradom; ali to pokazuje kako nam je svaki mjesni odbor, svako naselje, svaka ulica i svaki žitelj našeg grada zaista bitan!“ istaknuo je.

Predsjednik IDS-a je na kraju zahvalio svim članicama i članovima IDS-a na velikom angažmanu te članovima gradskog izbornog povjerenstva te glasačkih odbora na profesionalnosti.

„Posebno se zahvaljujem građankama i građanima Umaga na povjerenju. Pred nama u Umagu je puno „dela“, ali zajedno možemo puno toga napraviti!“, poručio je.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa