Jakovčić o skidanju imuniteta: Radujem se izlasku pred sud

0
Europarlamentarac Ivan Jakovčić
Europarlamentarac Ivan Jakovčić

Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta (JURI), 24. ožujka izglasao je izvješće kojim se preporučuje skidanje parlamentarnog imuniteta Ivanu Jakovčiću, zastupniku IDS-a u Europskom parlamentu.

Zahtjev za ukidanje imuniteta zastupnika Jakovčića podnio je odvjetnik Čehić zbog toga što je Jakovčić, austrijskog poduzetnika Georga Lista navodno javno nazvao "idiotom".

"Odluka EP-a potpuno je očekivana i radujem se što ću se uskoro naći na sudu s osobama koje su me zaista duboko uvrijedile. Nije na Europskom parlamentu da odlučuje o tome jesam li ja javno rekao da je gospodin List "idiot" ili to nisam rekao. Tvrdim da nikada i nigdje nisam javno rekao da je Georg List "idiot" i to ćemo utvrditi na sudu. Osobno i dalje imam najgore moguće mišljenje o tom gospodinu“, komentirao je Jakovčić odluku.

Također je istaknuo kako će mu ona omogućiti da se napokon suoči s Listom na sudu. „Žao mi je što gubim dragocjeno vrijeme europarlamentarca na takve gluposti i ne bavim se važnijim i pametnijim poslovima. No, za mene je važno da se do kraja istraži i utvrdi što je istina. Za mene, poznato je, imunitet nije prioritet. Moj prioritet, ponavljam, je istina!“, poručio je.

Jakovčić je kazao i kako je još lani podnio tužbu protiv Lista zbog, njegovih objeda i neistina o navodnoj korupciji za koju ga je optužio na najodvratniji mogući način. Smatra da je time još jednom osobno pokazao da je pitanje zastupničkog imuniteta potpuno u drugom planu, te da samo želi da građani saznaju istinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa