Kajin: Je li gospodin Cvitan još uvijek živ, je li otet?

0
Damir Kajin je u Saboru zatražio stanku zbog nerada DORH-a
Damir Kajin je u Saboru zatražio stanku zbog nerada DORH-a

U Saboru je odmah na početku zasjedanja zatražena stanka. Zatražili su je zastupnici Vesna Škare Ožbolt, Ivan Šuker i Branko Vukšić zbog nesudjelovanja RH na EXPO-u u Milanu, te Damir Kajin zbog nerada DORH-a, piše Tportal.

'Postavljam si pitanje je li gospodin Cvitan još uvijek živ, je li otet, je li možda sa 45 tisuća građana Hrvatske egzistenciju potražio izvan granica', rekao je Kajin.

Uzvratio mu je predsjednik Sabora Josip Leko. 'Kolega Kajin, samo polako. Vi ste izgleda povlašteni, vi znate što radi, što ne radi, ja recimo ne znam kao predsjednik Hrvatskog sabora', rekao je Leko.

'Ja vidim da ne radi ništa', uzvratio je Kajin, a Leko podvukao: 'Iz vlastitog dvorišta se ne vidi daleko'.

Kajin se osvrnuo na ukidanje zastupničkog imuniteta europarlamentarcu Ivanu Jakovčiću, kojega austrijski poduzetnik Georg List proziva za pokušaj podmićivanja, a Jakovčića je tužio navodeći da ga je javno nazvao idiotom. Kajin smatra nevažnim je li netko nekoga nazvao idiotom, nego činjenicu da je List prošao poligraf.

Uvjeren je da je riječ o 'ozbiljnoj igri', a tvrdi da je vrh jedne stranke kroz medije pokušao plasirati tezu da je List uhvaćen s drogom, falsificirajući policijske dokumente. Uvjeren je da se u taj slučaj već trebalo uključiti državno odvjetništvo. 'Ja si postavljam pitanje je li gospodin Cvitan još uvijek živ, je li otet', ponovio je Kajin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa