Pula prvi put zabilježila preko 1,5 milijuna noćenja

0
Najveći istarski grad prošle je godine posjetilo preko 280 tisuća posjetitelja, odnosno čak 8 posto više nego u 2013. godini
Najveći istarski grad prošle je godine posjetilo preko 280 tisuća posjetitelja, odnosno čak 8 posto više nego u 2013. godini

Pula je i ove godine ponovno oborila sve rekorde posjećenosti te je u protekloj turističkoj sezoni 2014. po prvi put zabilježila preko 1,5 milijuna noćenja. Najveći istarski grad prošle je godine posjetilo preko 280 tisuća posjetitelja, odnosno čak 8 posto više nego u 2013. godini, a za isti je postotak povećan i broj noćenja. Podaci proizlaze iz izvješća o aktivnostima i financijskom poslovanju pulske Turističke zajednice koje je predstavljeno na današnjoj skupštini Turističke zajednice Grada Pule.

Direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je kako je 2014. godina po svim pokazateljima nadmašila prethodnu godinu, zabilježivši rekordne brojke. U rekordnoj godini pulska turistička zajednica je uprihodila je 10,3 milijuna kuna, a Pula se i dalje pokazala omiljenom destinacijom njemačkih gostiju, koji bilježe porast u dolascima od 7 posto. Rast broja dolazaka zabilježen je i kod gostiju iz Austrije, Velike Britanije, Slovenije, Poljske, Mađarske, Nizozemske, Češke, Švedske, Norveške i Švicarske. Gosti iz Velike Britanije ostvarili su povećanje od čak 13 posto što je značajno jer su se gosti Outlook i Dimension festivala ustalili, a ovo su povećanje odradili ostali gosti iz Velike Britanije. Bitno je izdvojiti i Italiju koja je posljednjih godina ostvarivala pad, dok je ove 2014. ostvarila 11 posto više noćenja.

„Prošla je godina bila značajna jer se kroz festival Visualiju dovršio projekt Svjetlećih divova što je odjeknulo u Hrvatskoj i svijetu i ostvarena je velika promocija dok je na samom festivalu sudjelovalo preko 10 tisuća posjetitelja“, kazala je Cinkopan Korotaj istaknuvši i ostale aktivnosti koje TZ provodi kroz godinu.

Predsjednik TZ-a Grada Pule Boris Miletić zahvalio je svim turističkim djelatnicima koji su doprinijeli izvanrednim turističkim rezultatima te je vjerovanja kako će i ova koja nam predstoji zahvaljujući predanom zajedničkom radu građana, turističkih djelatnika i institucija zasigurno ispuniti očekivanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa