Jubav u vrime kupusa u Medulinu i Premanturi

0
Tonka Alujević
Tonka Alujević

Udruga „Eko me" iz Medulina u suradnji s Općinom Medulin organizira gostovanje  splitske umjetnice Tonke Alujević koja će 29. ožujka u Mulitimedijalnom centru  „3mc“  u Medulinu izvesti humornu monodramu „Jubav u vrime kupusa“ i predstaviti svoju novu knjigu Nadrealin, a isto će 30. ožujka u ponoviti u prostoru Javne ustanove Kamenjak  smještene u prizemlju stare škole u Premanturi. Predstave počinju u 20 sati,a ulaz je besplatan.

''Jubav u vrime kupusa'' je monodrama spletena od niza duhovitih, ali i potresnih ljubavnih priča koje, iako su istinite djeluju potpuno nadrealno. 

Tonka Alujević je rođena u Splitu. Završila je umjetničku školu, zatim studirala na Filozofskom fakultetu etnologiju i španjolski jezik. Niz godina radila je kao modna kreatorica, bavi se i umjetničkim mozaikom. Autorica je dokumentarnih serijala “Mediteranski krug” i “Pol oriha” prikazivanih na Hrvatskoj radioteleviziji. Stalna je kolumnistica časopisa Otvoreno more, a pisala je kolumne za Slobodnu Dalmaciju, Vjesnik i Večernji list. Izdala je knjige “Samo moru virujen”, “Pol oriha/Orahova ljuska” ,“ST-54” i "Nadrealin". Većina njenih priča doživjela je radijsku adaptaciju. Na Festivalu knjige i književnosti “Pazi, knjiga!” 2014. godine sudjelovala je pričom za djecu “Ježincova škrapica”, morskom verzijom“ Ježeve kućice” Branka Ćopića. Voditeljica je emisije Nemiran duh na splitskoj televiziji Kanala 5.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa