Gradonačelnik Pule primio predstavnike bivših omladinskih aktivista

0
Mletić je bivšim aktivistima zaželio dobrodošlicu u Pulu
Mletić je bivšim aktivistima zaželio dobrodošlicu u Pulu

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek sa zamjenikom Ardemiom Zimolom te predstavnicom TZ Pule Vesnom Jovičić ugostili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike bivših omladinskih aktivista Istre, Rijeke, Hrvatskog primorja, otoka i Gorskog kotra.

Dobrodošlicu u Pulu zaželio im je gradonačelnik Boris Miletić koji se osvrnuo na vrijednosti antifašizma koje kako kaže baštinimo i na koje se ponosimo u našem gradu. „Temelji suvremene Europe leže upravo na antifašizmu te s toga potreba za promicanjem vrijednosti antifašizma nikad nije bila veća“ nadodao je Miletić te je ujedno pozvao sve predstavnike bivših omladinskih aktivista da posjete novouređeni Titov park. Pozdravima se pridružio predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek koji je nadodao kako je Pula grad bogate antifašističke povijesti koju treba čuvati i prenositi na buduće generacije.

Ovaj deseti jubilarni susret predstavnici bivših omladinskih aktivista započeli su simboličnim okupljanjem na Učki, mjestu gdje je reformirana 1.Istarska brigada „Vladimir Gortan" te održana 1.Oblasna konferencija Ujedinjenog saveza antifašističke omladine Hrvatske (USAOH-a) za Istru. Značajno je i to da se susret organizira u godini u kojoj se obilježava 70.obljetnica pobjede nad fašizmom  i 60.obljetnica organiziranja prvog Omladinskog marša na Učku. Ovakvi susreti za cilj prvenstveno imaju njegovanje antifašističkih tradicija naroda našeg kraja, sjećanje na svijetle tekovine borbe naših predaka za nacionalnu slobodu, socijalnu pravdu i humano uređeno društvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa