Braća iz Rovinja: Europski i svjetski kickboxing prvaci i uspješni ugostitelji

0
Boris i Bojan Mišković (Foto: Dnevnik.hr)
Boris i Bojan Mišković (Foto: Dnevnik.hr)

Europski i svjetski kickboxing prvaci, i uz to, uspješni ugostitelji. Tako bi se u jednoj rečenici mogla opisati braća Bojan i Boris Mišković iz Rovinja. Brigu o njihovoj karijeri vodi tata Pero, kojem i pomažu u obiteljskom restoranu. Oni su naša Bolja Hrvatska, donosi Dnevnik.hr.

'Dignem se ujutro rano, idem na trening, kad se vratim otuširam se i onda sam dolje u restoranu, pomažem tati, radim pizze', priča Bojan Mišković.

'Mi se malo manje odmaramo jer imamo uvijek nekog posla vezano uz restoran i onda se cijeli dan moramo bavit s time i onda popodne imamo još jedan trening gdje radimo tehniku ili taktiku, ovisno kakav je period priprema za natjecanje', objašnjava Boris.

I tako braća Bojan i Boris Mišković žive zadnjih 10-ak godina. Ustajanje u zoru, rad u obiteljskom restoranu, naporno treniranje.

'Nadopunjujemo se u nekim stvarima, on više zna nogama radit, dok ja znam rukama više radit', rekao je Bojan Mišković.

U kickboxu su osvojili uglavnom sve što se moglo osvojiti. Višestruki su europski i svjetski prvaci, prvaci države, nedostaje im još jedino olimpijska titula.

'Ja volim taj sport i dobijemo isto nešto i od kluba i od države, samo se bojim da neće bit nekakve ozljede, jer samo to bi me moglo spriječit, ovo ostalo ništa', kaže Bojan Mišković.

Njihova priča neodoljivo podsjeća na onu obitelji Kostelić - uspješna braća, pod nadzorom strogog tate Pere.

'Bez njega ne bi ni uspjeli, zato što je bio strog trener i sve se moralo radit onako kako on kaže', kaže Boris.

'Nema zabušavanja jer mi govori i u dvorani što trebam radit, i doma kad dođem mi isto kaže neke sitnice koje su mi promakle, tako da, uvijek me nadopunjuje', rekao nam je Bojan.

Ona je bila nominirana za Oskara, a za svoj rad ne prima novac.

Tata Pero im je i usadio ljubav prema borilačkim vještinama. No, sport je skup, pa ni nakon napornih treninga nema popuštanja.

'Bojan ide odmah, radi pizze, Boris služi goste, ja sam u kuhinji, radimo punom parom, da bi sami sebe isfinancirali, da bi njima pružili i da bi oni imali dovoljno novaca za putovanje treninge, vitamine, proteine', rekao je tata i trener Bojan za Dnevnik.hr.

Bojanu je 24, Borisu 26 godina, a već su napravili puno. Obiteljski biznis neće zapustiti, i uskoro će, nadaju se, u potpunosti zagospodariti svjetskom kickboxing scenom. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa