Veliko međunarodno priznanje za maslinovo ulje Chiavalon

0
Sandi Chiavalon iz Vodnjana
Sandi Chiavalon iz Vodnjana

Maslinovo ulje Chiavalon osvojilo je zlatnu medalju te je proglašeno najboljim hrvatskim ekološkim maslinovim uljem na „20 th International Prize Biol 2015“, najvećem svjetskom natjecanju za certificirana ekološka maslinova ulja koje je 24. travnja u Bariju, talijanska regija Puglia, organizirala talijanska udruga C.I.Bi.

Maslinovo ulje Chiavalon uvršteno je među najbolja svjetska ekološka maslinova ulja osvojivši zlatnu medalju te posebnu nagradu „Biol Croatia“ kao najbolje hrvatsko ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Na natjecanje se mogu prijaviti isključivo ulja iz certificirane ekološke proizvodnje, a ove je godine ocjenjeno više od pet stotina uzoraka. Ova nagrada ne dokazuje samo da je proizvod kvalitetan već da je potpuno zdravstveno ispravan. Naime, ulja se osim ocjene kvalitete ispituju i na rezidue više od tri stotine različitih pesticida te na teške metale. Naime, ekološka maslinova ulja ne smiju sadržavati ni minimalne količine rezidua pesticida, koje su inače dozvoljene kod konvencionalnih proizvoda.

Veliki je uspjeh što je pri prvom sudjelovanju na ovom natjecanju, obiteljsko gospodarstvo Chiavalon postiglo ovako visoki plasman, iako to za poznavatelje ovog mladog i perspektivnog Istarskog uljara nije iznenađenje s obzirom na postignute rezultate u proteklom razdoblju.

„Iza nas je jedna izuzetno teška maslinarska godina u kojoj je bilo potrebno puno truda kako bi se ostvario ovakav rezultat. To ovu nagradu čini još značajnijom jer dokazuje da kvalitetan proizvod ne nastaje slučajno već je samo iscrpnim radom i ulaganjem u tehnologiju i nova saznanja moguće postići kontinuitet u kvaliteti“ rekao je Sandi Chiavalon.

Priznanje za najperspektivnije malo gospodarstvo što je njegovo ulje uvrstilo među 15 najboljih ulja na svijetu još 2008 godine. Od tada pa do danas osvaja nagrade na svakom svjetskom natjecanju gdje pošalje uzorak, što potvrđuje kontinuitet u kvaliteti, a svaka je maslinarska godina potpuno drukčija zbog prevrtljive klime koja nas prati.

„Svaka nas nagrada veseli, ali naša je najveća nagrada vraćanje naših klijenata. Mnogo ljudi koristi svakodnevno naše maslinovo ulje za stolom, a posebno nas veseli prisutnost u poznatim restoranima i Hotelima koji su prepoznali naš trud i znaju ga prezentirati svojim gostima“ ističe Sandi

Ovaj novi uspjeh, svakako je važan i za prezentaciju i izvoz Istarskih maslinovih ulja na svjetsko tržište, a Chiavalon maslinovo ulje distribuira se u zemljama Europske unije, Švicarskoj, Srbiji, Crnoj Gori, a od ove godine čak i u dalekom Tajvanu.

Na proglašenju u Bariju
Na proglašenju u Bariju

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa