Volonterski centar Istra nudi 40-ak mogućnosti za volontiranje

0
Na jednoj od akcija Volonterskog centra Istre
Na jednoj od akcija Volonterskog centra Istre

„Tko danas, u doba krize koja naizgled ne prolazi, uopće razmišlja o volontiranju, a kamoli odlučuje besplatno raditi za druge“ pitaju iz Volonterskog centra Istra, i domah navode da je prema podacima Ministarstva socijalne politike i mladih, koji prikazuju samo dio stvarnog volontiranja, u Hrvatskoj je u 2013. godini volontiralo više od 29 tisuća ljudi. Od toga su volonteri u Istri putem rada u organizacijama civilnog društva i ustanova uložili gotovo 70 tisuća radnih sati u razvoj zajednice, a time i samih sebe.

„Oni su prepoznali da, osim što doprinosi razvoju zajednice i pomaže neprofitnim organizacijama da građanima nude kvalitetnije usluge, volontiranje i samim volonterima otvara brojne prilike za obogaćivanje vlastitih iskustava – za neformalno učenje, osobni razvoj, nova poznanstva i zabavu“, ističu u VCI.

Trenutno se u Puli i ostaloj Istri građanima nudi više od četrdeset mogućnosti za volontiranje u raznovrsnim aktivnostima kao što su informiranje mladih o programima usavršavanja, anketiranje predstavnika udruga, šetnje i druženje sa starijim osobama, snimanje, testiranje internetske platforme, pisanje i uređivanje biltena, organizacija raznih događanja.

Volonterski centar Istra poziva sve zainteresirane da pronađu detaljne informacije o ovim i drugim prilikama za volontiranje u bazi volonterskih mjesta na stranici www.vci.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa