Konstituirano Gospodarsko-socijalno vijeće Istarske županije

0
Župan Valter Flego sazvao je konstiturajuću sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća u Istarskoj županiji
Župan Valter Flego sazvao je konstiturajuću sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća u Istarskoj županiji

Istarski župan Valter Flego sazvao je 29. travnja u sjedištu Istarske županije u Puli, konstituirajuću sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća u Istarskoj županiji.  Na prijedlog istarskog župana, jednoglasnom odlukom članova Vijeća za novog predsjednika Vijeća izabran je direktor Istarske razvojne agencije - IDA  Boris Sabatti, na mandat u trajanju od jedne godine. Za tajnika izabrana je pomoćnica pročelnika Kabineta župana Ljiljana Škifić.

Župan Flego se tom prilikom zahvalio dosadašnjem predsjedniku Nenadu Seifertu na uspješnom radu te isto zaželio novom mandataru.

Tom se prigodom osvrnuo na izazovno razdoblje u kojem se nalazi Hrvatska napomenuvši kako je dosadašnji model gospodarskog razvoja potrošen. S jedne strane je nužno, smatra župan Flego, smanjiti i promijeniti strukturu rashoda, a s druge poticati gospodarski rast i nova zapošljavanja.

„Kako bi sproveli sve te mjere potreban nam je dijalog sa socijalnim partnerima. Zato sam uspostavio Gospodarsko-socijalno vijeće kako bi konsenzusom došli do najboljih rješenja“, naglasio je župan Flego dodajući kako samo zajedništvo donosi rezultate.

Članovima vijeća je načelnik županijske uprave Valerio Drandić održao prezentaciju o tijeku aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji nove Opće bolnice Pula, a direktor TZ Istarske županije predstavio prijedloge novog Master plana razvoja turizma županije za razdoblje 2015-2020.

Gospodarsko-socijalno vijeće savjetodavno je tijelo županijske Skupštine, osnovano radi uspostave i razvitka tripartitnog dijaloga. Članovi vijeća biraju se iz redova sindikata, poslodavaca i Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa