Milanović i Ferić rasturaju istarski SDP

0
Danijel Ferić i Zoran Milanović
Danijel Ferić i Zoran Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, potpomognut istarskim kadrovima nagrađenim zagrebačkim sinekurama, prije svega Danijelom Ferićem i Peđom Grbinom, nastavlja s rasturanjem ionako nejake istarske partijske ćelije.

Ulog za Crazy Horsea Milanovića su dvojbe o koalicijskom potencijalu IDS-a, odnosno Kajinovih „ID-alista“ (not!!), a za njegove regionalne timaritelje nešto mnogo konkretnije. Pod kopitima će u međuvremenu stradati čitav niz predsjednika općinskih i gradskih odbora, a  heroj njihove obrane bit će Maja Šarić, predsjednica Županijskog odbora SDP-a, koju Ferić administrativnim akrobacijama već dulje vrijeme pokušava smijeniti.

Posljednji (no ne i zadnji) nastavak serijala bit će na županijskoj konvenciji 16. svibnja (ukoliko se održi, budući da Šarić tvrdi da je protustaturna, pa je sve prijavila Statutarnoj komisiji na čelu s Riječaninom Vladimirom Šepčićem).

Koncem ožujka članovi SDP-a primili su pismo kojeg potpisuju Ferić, Damjanac, Bassanese i dio predsjednika općinskih i gradskih organizacija (Labin, Buje, Umag) te tri zastupnika te stranke iz Istre (Grbin, Damjanac i Vrbat) u kojem optužuju Šarić za uvrede i objede, nesastajanje stranačkih tijela i nezauzimanje javnih stavova o važnim pitanjima u Istri.        

Negirajući sve optužbe, Šarić im ne ostaje dužna; „Ja to pismo nisam dobila na svoju adresu. Mogu samo reći da mi telefon ne prestaje zvoniti. Pojedini članovi su ogorčeni i ljuti, i nije im jasno čemu sve to vodi. Pročitala sam pismo i još jednom se uvjerila da je sve podređeno mome rušenju. Žao mi je novaca utrošenih na slanje pisama, mogli smo taj novac u ovoj krizi donirati“, kaže Šarić dodajući da je dio potpisnika lažno naveden. Kako bilo, verbalno mlataranje u istarskom SDP-u nastavit će se, a primirje vjerojatno neće nastupiti prije izbora, kad će se znati tko živ, tko (politički) mrtav. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa