Izložba i tribina povodom 70. obljetnice pobjede nad fašizmom u Medulinu

0
Jedan od gostiju tribine bit će Ivan Mišković, general pukovnik u mirovini (foto: Jutarnji list)
Jedan od gostiju tribine bit će Ivan Mišković, general pukovnik u mirovini (foto: Jutarnji list)

U prostorima zgrade Bloka 11 na Medulinskoj placi (Medulin, Centar 58), 9. svibnja s početkom u 18 sati održat će se javna tribina i otvorenje izložbe „Put do slobode" povodom 70. obljetnice oslobođenja i pobjede nad fašizmom u Općini Medulin.

Tribina će se održati u sali na 1. katu zgrade Bloka 11. Gosti tribine bit će Ivan Mišković, general pukovnik u mirovini, dr. Petar Cukon, dr. sc. Milan Radošević, Igor Jovanović, prof., a njen voditelj Ivan Žagar, prof.

Na tribini će o završetku Drugoga svjetskog rata na području Općine Medulin, kao i o domaćim ljudima koji su za Istru ratovali izvan njezinog teritorija, govoriti sudionici partizanskog pokreta. Istaknut će se zaslužne osobe iz kulturnoga kruga s područja općine, biti će predstavljeni rezultati ankete o poimanju antifašizma među pulskim srednjoškolcima, uz mogućnost otvaranja drugih tema pitanjima i komentarima iz publike.

Po završetku tribine otvoriti će se izložba na istu tematiku u prostoru multimedijalnog centra Općine Medulin (prizemlju zgrade Bloka 11).

Izložba će za posjetitelje ostati otvorena do 31. Svibnja i to od ponedjeljka do subote u vremenu od 18  do 20,30 sati. Organizator javne tribine i izložbe je Općina Medulin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa