Albanski veleposlanik posjetio Pulu

0
Na prijemu za albanskog veleposlanika
Na prijemu za albanskog veleposlanika

Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin i istarski župan Valter Flego primili su 6. svibnja albanskog veleposlanika, NJ. E. Ilira Mela i njegovu pratnju, te mu zaželjeli dobrodošlicu u Pulu i Istru.

„Pula je sjedište brojnih nacionalnih zajednica, a među njima se ističe i albanska s kojom već dugi niz godina uspješno surađujemo i gradimo prijateljstvo“, naglasio je Radin.

Zamjenik gradonačelnika je kazao kako smatra da je Pula upravo kroz nacionalnu albansku zajednicu uspostavila i vid suradnje s Albanijom. Župan Flego je kazao kako je Istra kao regija svoje temelje od samog početka gradila na vrijednostima poput multikulturalnosti, multietičnosti i otvorenosti.

„Mi u Istri ne dijelimo ljude prema nacionalnosti, već prema tome tko je kakav čovjek“, zaključio je Flego.

Jedna od tema razgovora bila je potencijalna suradnja Albanije, Pule i Istre. Veleposlanik Mela kazao je kako je za njega vrlo važno da se ta suradnja i uspostavi, posebice na lokalnoj i regionalnoj razini, što uključuje europske projekte među kojima su i oni koji se tiču nacionalnih manjina.

„Hrvatska je članica Europske unije, a Albanija treba slijediti hrvatski model kako bi se i ona uskoro priključila Uniji, što je i jedan od razloga današnjeg posjeta“, dodao je Mela, zaključivši da vjeruje u uspjeh suradnje dviju država.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa