U Puli održana svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice

0
Na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice
Na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice

U okviru programa obilježavanja  „Mjeseca zaštite od požara“ Skupština Hrvatske vatrogasne zajednice je 6. svibnja održala svečanu sjednicu u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Uz članove skupštine i vatrogasne dužnosnike svečanost su svojom  nazočnošću uveličali zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, župan Istarske županije Valter Flego,  predstavnici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, Udruge profesionalnih vatrogasaca i zaposlenika na poslovima zaštite od požara u gospodarstvu Hrvatske i Hrvatskog crvenog križa.

Sjednicu je otvorio načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović te prezentirao rad Hrvatske vatrogasne zajednice u 2014. godini sa naglaskom na angažmanu vatrogasaca na poplavom pogođenim područjima i obilježavanju 150. obljetnice dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj.

Prigodnim govorima obratili su se: predsjednik VZŽ Istarske Valter Drandić, župan Istarske županije Valter Flego, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Na svečanoj sjednici su uručena priznanja za Najpothvat u vatrogastvu za 2014. godinu te najviša vatrogasna priznanja za životno djelo, povelje i plakete s likom Gjure Stjepana Deželića i Mirka Kolarića. Također su dodjeljene nagrade za najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva te za najbolje fotografije.

Prije održavanja sjednice prijem za visoke vatrogasne dužnosnike upriličili su župan Istarske županije Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić. Oni su tom prilikom pohvalili angažman vatrogasaca na požarima te pri uklanjanju posljedica poplava i nevremena, posebno u vrijeme turističke sezone. Još jednom su vatrogasci istaknuti kao najvažniji segment sustava zaštite i spašavanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa