Generacija 1975/76: Njihova je svaka druga subota u svibnju

0
Generacija 1975/76 ekonomske škole u Puli na obljetnici mature u Žminju
Generacija 1975/76 ekonomske škole u Puli na obljetnici mature u Žminju

„Svaka druga subota u maju je naša. Ne pozabite to“, kazala je Nives Trošt, organizatorica susreta maturanata ekonomske škole u Puli, generacija 1975/76., bez koje se vjerojatno ne bi uspjeli okupiti. Najprije na obljetnice svakih pet, a od 2011. svake godine.

Zašto svake godine? Pa zato jer, kaže Nives, „volimo se družit, ćakulat, povidat si ča je novega i na kraju krajeva, lipo je da jedan put na leto budemo skupa. To je generacija ka se je zaspravlje ponila“. I doista, među njima je poduzetnika, poduzetnica, novinara, pjesnika, javnih službenika, knjigovođa, političara, proizvođača, privatnih iznajmljivača…

Ovog puta druženje je organizirano u ugodnom ambijentu pizzerije Ulika u Žminju. Naime, s obzirom da su učenici u pulsku srednju ekonomsku školu dolazili iz svih krajeva Istre, druženje se svake godine održava u mjestu u kojem živi netko od njih.

Susretu su se odazvale (djevojačka prezimena): Marija Bulešić, Ljiljana Sloković, Ondina Krelja, Eleonora Matković, Slavica Rojnić, Marija Marić, Nives Grah, Doreta Latin, Ankica Ravnić, Mirjana Hodalj, Lorena Martinčić, Nives Licul, Mija Boljun, Davorka Bartulović, Doris Verbanac, Tatjana Pokrajac i Milena Nadenić te Nino Peruško i Dušan Obrovac.

Večer je kao i uvijek prošla uz obilje smijeha, dogodovština i lijepih trenutaka koje su proveli zajedno. Saznali smo i novosti koje su se dogodine u razdoblju od godine dana (neke su u međuvremenu postale babe i none), a ovoga su puta cure iznenadili dečki iz razreda, Nino i Dušan, pa je i druženje bilo ugodnije.

U znak pažnje, neumornu organizatoricu susreta Nives Licul i njezinu pomoćnicu Lorenu Martinčić, ostali su iznenadili buketima cvijeća, a svojim bivšim kolegama Tatjana Pokrajac poklonila je dječju slikovnicu sa svojim pjesmama. (Tekst i foto: Eleonora Vlačić)

Mija Boljun i Nives Licul
Mija Boljun i Nives Licul

Šaljite nam slike svojih obljetnica matura
Poštovani čitatelji portala Istarski.hr, šaljite nam fotografije s vaših obljetnica matura kako bismo ih objavlili na portalu. Slike i tekstove šaljite na e-mail: eleonora@istarski.hr  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa