Istra ima najaktivnijeg europarlamentarca

0
Nino Jakovčić najaktivniji među 751 eurozastupnika
Nino Jakovčić najaktivniji među 751 eurozastupnika

Kada je prije nekoliko mjeseci Ivan Jakovčić bio među Top 10 eurozastupnika po učinku, samouvjereno je izrazio svoju namjeru da bude europski numero uno. Sada, samo kratko vrijeme nakon toga, može ponosno izjaviti da je uspio u svojoj ambiciji.

Prema portalu MEP Ranking.EU, istarski eurozastupnik je najaktivniji europski zastupnik u ovom trenutku. Portal MEP ranking broji sve aktivnosti europarlamentaraca, poput broja predloženih rezolucija, izrađenih izvješća ili postavljenih pitanja.

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu zauzeo je prvo mjesto po svim aktivnostima prema ukupnom izračunu MEPrankinga sa 567 bodova. Slijede ga talijanski zastupnici Nicola Caputo sa 554 i Mara Bizzotto sa 537 bodova.

Prvi i po broju održanih govora

Da bi se lakše predočilo o kakvom je uspjehu riječ, najbolje govori podatak da Europski parlament ima 751 zastupnika i zastupnicu. A Jakovčić je prvi i po broju održanih govora u Europskom parlamentu, što dodatno pojačava dojam o angažmanu koji Jakovčić ima u svojoj novoj političkoj karijeri, u centralnoj areni europske politike - Europskom parlamentu.

Zastupnik Jakovčić nedavno je iskazao zadovoljstvo visokim plasmanom po aktivnostima na sjednicama, kazavši da ga ta činjenica veseli ali ništa puno više od toga, napomenuvši kako radi sve ono što smatram da treba činiti i sve ono što može učiniti boljim život naših sugrađana u Istri i Hrvatskoj.

„I dalje ću ustrajati u svom radu trudeći se da postignemo što bolje rezultate, a što se tiče visokog plasmana na MEPrankingu mogu samo reći da me to veseli, ali na kraju krajeva to je rezultat mojih aktivnosti“, istaknuo je zastupnik IDS-a u EP-u Ivan Jakovčić, istaknuvši da je njegov politički angažman oduvijek bio aktivan.

Nino vječni mladić politike

„Tako sam djelovao i kad sam obnašao funkciju župana, samo je sada rezultat mjerljiv. Za mene je daleko važnije rad na Izvještaju o Jadransko Jonskoj strategiji, riješiti problem Terana, uspjeti u mnogim inicijativama koje sam pokrenuo, a sam ranking je ipak u drugom planu“, rekao je.

Tko zna, možda je premijer Milanović napravio i jedan od svojih najjačih državničkih poteza poslavši Jakovčića u Europski parlament. Za jednu malu zemlju i najmlađu članicu Europske unije, svakako je dobro da su hrvatski europarlamentarci u samom vrhu po svom djelovanju, na čelu s vječnim mladićem politike Ninom Jakovčićem. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa