Milohanić: Gradonačelnik Krulčić javna sredstva koristi u predizborne svrhe

0
Valter Milohanić
Valter Milohanić

Grad Pazin i pazinski gradonačelnik, 14. svibnja u Spomen domu u Pazinu, organiziraju javnu „Prezentaciju rada i aktivnosti gradonačelnika i gradske uprave za razdoblje 2014. – 2015.“ Iako je slična prezentacija održana i prošle godine, ove godine ona nikako nije slučajno organizirana samo tri dana prije izbora, tvrdi Valter Milohanić, nositelj Kandidacijska liste grupe birača MO Pazin.

Naime, objašnjava kako se prezentacija sadržajno i vizualno uklapa u predizbornu kampanju, što se vidi i temeljem poziva na web stranicama i plakata kojima se građane poziva na istu.

„Očito je da su na površini od cca 40% plakata vizualno istaknuti upravo mjesni odbori. Umjesto da Grad Pazin aktivno informira i educira građane o značaju i funkciji mjesnih odbora, o promijenjenim biračkim mjestima i samim izborima, čime bi se doprinijelo aktivnijem građanstvu, gradonačelnik reklamira sebe, a indirektno i liste IDS-a, uoči samih izbora“, kaže Milohanić, dodavši kako su mišljenje o ovome događaju zatražili od Gradskog izbornog povjerenstva koji u njihovom prigovoru nije vidio moguću povredu pravila ravnopravne i fer predizborne utrke.

Ovakvo je mišljenje očekivano, tvrdi, budući da je stalni sastav većinski oformljen upravo od osoba zaposlenih u Gradu Pazinu koje se pri razmatranju i odlučivanju o tom prigovoru nisu smatrale važnim izuzeti, iako se nalaze u klasičnom sukobu interesa, odnosno u situaciji podijeljene lojalnosti.

Prema njegovim riječima, riječ je o abecedi upravljanja sukobom interesa te o praksi koja je u direktnom sukobu s načelima transparentnih i poštenih izbora.

„Gradonačelnik i Grad, da su imali poštene namjere, ovu prezentaciju mogli su održati mjesec dana prije ili dan nakon izbora. Ovu prezentaciju ne vidimo kao prijetnju našim listama, upravo suprotno, ono što u nama izaziva potrebu da reagiramo jest zloupotreba Grada i javnih sredstava svih građana u predizborne svrhe, što je i zabranjeno Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe i što je daleko od principa dobrog upravljanja kojim se Pazin voli pohvaliti“, poručio je Milohanić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa