Jeste li probali istrijanski fast food?

0
Istrafešt će se održavati od 21. svibnja do 24. rujna
Istrafešt će se održavati od 21. svibnja do 24. rujna

Na konferenciji za medije održanoj 18. svibnja u Turističkoj zajednici Pule medijima je predstavljen program ovogodišnjeg Istrafešta - gastronomske manifestacije koju organiziraju TZ Pula i Tržnica d.o.o. Pula.

Od 21. svibnja do 24. rujna u dnevnoj i noćnoj - ljetnoj varijanti, posjetitelji pulske tržnice moći će degustirati originalna jela napravljena od namirnica koje se nalaze na istoj tržnici. Za ovu prigodu pozvani su i proizvođači autohtonih istarskih proizvoda da se pridruže manifestaciji te da pored ponuđenih kuhanih jela, ponude proizvode iz svojeg asortimana.

Hotel "Letan" i LF catering autori su originalnih menija koji će biti u ponudi po vrlo popularnim cijenama, u svibnju, lipnju i rujnu (u V, VI I IX mjesecu) svaki četvrtak od 10 do 13 sati pored zgrade pulske tržnice. Tijekom toplih ljetnih noći, Istrafeštova ponuda moći će se degustirati svaki petak i to od 20 do 23 sata. 

Ljetni Istrafešt bit će obogaćen laganom glazbenom podlogom kako bi se još s većim guštom moglo uživati u jelima i drugačijoj Puli.

"U želji da se obogati program događanja u Puli te ponuda pulske tržnice, oživit ćemo ovom manifestacijom prostor oko tržnice i noću. Od 19. lipnja do 28. kolovoza, Istrafešt i proizvođači autohtonih istarskih proizvoda sele se na kamene klupice pod krošnjama kestenova Zelene tržnice", naglasila je direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Sanja Cinkopan Korotaj i Renato Perc
Sanja Cinkopan Korotaj i Renato Perc

"Već četiri godine pulska tržnica nastoji animirati zakupce da popodnevnim i večernjim radom ponudimo nešto više našim posjetiteljima, a time i proširimo općenito turističku ponudu Pule. Primijetili smo veliki broj turista koji šeću nakon cjelodnevnog bivanja na plažama i u obilascima po Istri. U večernjim satima oni traže programe koji su autohtoni, izvorni te iznimno vole gastronomiju kako bi mogli isprobati domaća jela i proizvode", istaknuo je direktor pulske tržnice Renato Perc.

"Želja je da otvorimo novi gir gdje bi mogli pojesti nešto prije izlazaka u drugačijem ambijentu, ili i odabrati drugačije mjesto za druženje uz originalna jela te prigodnu glazbenu atmosferu. Prostor pulske tržnica također bi produžio i zaokružio jednu sada već ustaljenu rutu za šetanje koja se od Portarate proteže prema Forumu pa Kandlerovom ulicom preko Giardina i zatim bi se mogli prošetati do pulske tržnice, opustiti na drugačiji način uz degustaciju jela i čašicu dobrog vina", nadodala je Cinkopan Korotaj.  

Istrafešt je gastro događaj za sve posjetitelje pulske tržnice, građane Pule, domaće i strane turiste, no prvenstveno je želja da se animira prostor uz tržnicu tijekom večernjih ljetnih sati i obogati ponuda grada. Dnevni dio Istrafešta je prigodan i za zaposlene ljude koji žele pojesti ukusnu marendu ili ponijeti gotovo jelo kući.

U ponudi prvog u četvrtak, 21. svibnja, Istrafešta bit će:
- burger od boškarina s fritajom i povrćem,
- polpetine na broštulanom kumpiru s ružmarinom, i
- njoki na žlicu s domaćim pestom i friganom pancetom.

Menije za pojedine datume moći ćete potražiti na info www.pulainfo.hr !

"Mrkat by day" četvrtkom – 21.5. i 28.5., 4.6. i 11.6., 03.09., 10.09., 17.9., i 24.9. - 10 - 13 sata (lokacija: pored fontane, na trgu)

 "Markat by night" petkom – 19.6., 26.6., 03.07., 10.07., 17.7., 24.7., 31.7., 07.08., 14.08., 21.08., 28.08. –  20 - 23 sata (lokacija: na početku tržnice, kod kamenih stolova)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa