Suđenje Faggianu: Dio sudskih spisa nestao a dio krivotvoren

0
Albert Faggian
Albert Faggian

Suđenje istarskom tajkunu i vlasniku nekoliko medijskih kuća Albertu Faggianu u 15 godina starom predmetu zloporabe položaja iznjedrit će, čini se, posve novi slučaj. Tužiteljstvo je, naime, u izvješću iznesenom danas na Županijskom sudu u Puli ustvrdilo kako je dio spisa u tom predmetu tijekom postupka nestao na sudu a dio je krivotvoren, donosi Radio Pula.

U slučaju u kojem ga je tužiteljstvo teretilo za izvlačenje oko milijun kuna iz tvrtke Intus putem lažnih putnih naloga, Albert Faggian je prije šest godina oslobođen optužbi. Vrhovni sud je, međutim, tu presudu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja poništio i vratio slučaj na ponovno suđenje koje traje već 4 godine. Danas je pak tužiteljstvo ustvrdilo da nema mnogih putnih naloga od 1998. do 2000. godine, koji su predmet optužbe, dok Faggianovi poslovni rokovnici, koje je policija na početku slučaja izuzela, nisu oni isti koji se danas nalaze u spisu predmeta. Odvjetnica Alberta Faggiana Marija Budimir je, kaže, iznenađena izvješćem tužiteljstva.
U to kada je i kako nestala dokumentacija iz sudskog spisa te tko ju je i s kakvom nakanom krivotvorio, tužiteljstvo nije danas ulazilo jer to ni ne može biti predmet sudskog postupka koji je u tijeku. To bi se, međutim, moglo doznati ako županijsko državno odvjetništvo pokrene novi postupak tzv. izvidne radnje, koji bi se bavio isključivo nestankom dokaznog materijala na samom sudu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa