Zbog nemara komunalnog poduzeća Pazinjani sami kose travu uz ceste

0
Nezavisni Pazin: Prometuje se otežano zbog trave u većem dijelu cesta. Upozoravamo vozače da je moguć nalet na veći broj pješaka, šetača, starije i dječje dobi, posebice na mostovima i u zavojima
Nezavisni Pazin: Prometuje se otežano zbog trave u većem dijelu cesta. Upozoravamo vozače da je moguć nalet na veći broj pješaka, šetača, starije i dječje dobi, posebice na mostovima i u zavojima

U većem dijelu Hrvatske kroz posljednja dva mjeseca rasla je umjerena, a ponegdje i visoka trava. Kao što je najavljeno, prva prava ovosezonska trava i korov rasla je u mnogim mjestima pa tako i na Pazinštini što je iznenadilo „Ljetne službe“, upozorava u svom priopćenju Nezavisna lista Valtera Milohanića.

„Prometuje se otežano zbog trave u većem dijelu cesta. Upozoravamo vozače da je moguć nalet na veći broj pješaka, šetača, starije i dječje dobi, posebice na mostovima i u zavojima. Na cesti prema Grdoselu posebno je opasan dio nakon mosta Dušani gdje redovito dolazi do erozije tla na cesti, godinama se popravlja jedan te isti dio, a jedan od razloga erozije je zasigurno i neodržavanje kanala uz cestu koji su također obrasli travom, korovom i ne omogućavaju protok atmosferskih voda“, rekao je Milohanić te nastavio:

„Prema prognozi DHMZ-a u Pazinu i okolici se idućih dana očekuju veće količine padalina. Upozoravaju se građani kako će trava i dalje rasti, ali i da se to ne očekuje samo danas i sutra, već je vrlo moguće da će se rast nastaviti i nakon početka idućeg tjedna, pa i dulje“.

Milohanićevi nezavisni podsjećaju da na web stranicama Usluge d.o.o. (pazinsko komunalno poduzeće, op.ur.) stoji jedino informacija o aktivnostima „Zimske službe“ (http://www.usluga-pazin.hr/borci-protiv-poledice-i-snijega ), odnosno Uslugine radne jedinice Održavanje i izgradnja iz veljače 2015., dok se najava aktivnosti „Ljetne službe“ odnosno također Uslugine radne jedinice Održavanje i izgradnja – ne nazire.

Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za Grad Pazin u 2015. godini  http://www.pazin.hr/snovine/SN_40_2014.pdf ) za Održavanje preuzetih nerazvrstanih cesta predviđa - 3.900.000,00 kuna, za Održavanje nerazvrstanih cesta -3.050.000,00 kuna, za Održavanje ostalih nerazvrstanih cesta - 800.000,00 kuna, za Održavanje sustava odvodnje atmosferskih voda 75.000,00 kuna, Pojačano održavanje nerazvrstanih cesta - 850.000,00 kuna.

„U svim tim stavkama trebalo bi biti dovoljno novca i za ovu cestu. Neke su dijelove pokosili građani sami, pitanje je hoće li im Grad Pazin ili Usluga platiti da rade njihov posao ili će to građani morati odraditi volonterski?“, pitaju se u priopćenju Nezavisni Pazin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa