Uhićen pulski policajac koji je premlatio mladića iz Marčane

0
Djelatnici HMP Pula mladiću se pružili liječničku pomoć na mjestu događaja
Djelatnici HMP Pula mladiću se pružili liječničku pomoć na mjestu događaja

U slučaju teškog ozlijeđivanja Alena Leotkaia (29) iz Marčane od strane policajca prilikom njegova uhićenja, policajac je ipak prekoračio svoje ovlasti. Naime, djelatnici PU istarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim policajcem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Osobito teška tjelesna ozljeda na štetu 29-godišnjeg mladića.

Naime, provedenim postupkom utvrđivanja okolnosti primjene sredstava prisile prilikom policijskog postupanja u noći 20. svibnja na Trgu na mostu, utvrđeno je da policijski službenik prema Leotkaiu nije primijenio sredstva prisile već je prekoračio ovlasti i fizički ga napao. Muškarac je pritom zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Policijski službenik je 21. svibnja uhićen te će po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Temeljem članka 112 st.3 Zakona o policiji, načelnik PU istarske donio je rješenje o udaljenju policijskog službenika iz službe.

Da podsjetimo, na kolniku Trga na mostu u Puli 19. svibnja oko 00.45 sati ozlijeđen je 29-godišnji muškarac, koji je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Mladić ukradenim automobilom izazvao četiri prometne nesreće

Mladić je prije toga, oko 23.40 sati bez položenog vozačkog ispita upravljao ukradenim automobilom Fiat, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Ulice Viktora Cara Emina te je započeo obilaziti nepropisno parkirani automobil Hyundai, pulskih registracijskih oznaka, bez da se je prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe ili druge sudionike u prometu ili za imovinu. Prilikom obilaženja, 29-godišnjak je udario u Hyundai i izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a potom se udaljio s mjesta događaja, bez da je ostavio podatke o sebi i vozilu, kojim je prouzrokovao nesreću.

Mladić je nakon toga izazvao još jednu nesreću na isti način u Tršćanskoj ulici, gdje je prilikom obilaženja, udario u nepropisno parkirani automobil Fiat, pulskih registracijskih oznaka te se ponovno udaljio s mjesta događaja.

Tada ga je uočio policajac, koji mu je dao znak da se zaustavi, no 29-godišnjak nije postupio po zapovjedi policijskog službenika, već je povećao brzinu kretanja i skrenuo na makadamski put, gdje je, ponovno prilikom obilaženja, udario u još  dva vozila, Mitsubishi i Seat, pulskih registracijskih oznaka. Nakon što je izazvao posljednju prometnu nesreću, 29-godišnjak je ostavio vozilo na raskrižju Tršćanske ulice i odvojka Tršćanske ulice te se pješice udaljio do Trga na mostu, gdje su ga pronašli policajci.

Policijski službenik je nad 29-godišnjakom primijenio sredstva prisile, prilikom čega je 29-godišnjak ozlijeđen. Djelatnici HMP Pula pružili su mu liječničku pomoć na mjestu događaja, nakon čega je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa