Grad Pula otkazao najam bivšem vozaču šefa Hypo Leasing Hrvatska

0
Studio Mark se nalazio na adresi Giardini 3 (foto: Emil Burić)
Studio Mark se nalazio na adresi Giardini 3 (foto: Emil Burić)

Kako se iza suhoparne informacije o otkazu najma ponekad krije zanimljiva priča pokazuje slučaj agencije Studio Mark iz Pule čiji je novi vlasnik bio vozač bivšeg predsjednika Uprave Hypo Leasign Hrvatske Bernarda Melischniga.

Na stranici Grada Pule 3. lipnja pojavila se informacija o otkazu najma spomenutoj agenciji u vlasništvu Vinka Berišića iz Zagreba, i to zbog duga za najam poslovnog prostora na Giardinima od oko 47 tisuća kuna (za oko 70 kvadrata plaćalo se 10 tisuća kuna mjesečno).

U obrazloženju odluke navodi se da je ugovor o zakupu sklopljen s prijašnjim članom Uprave Sandijem Bulešićem – pretpostavljamo da se radi o pulskom pjevaču zabavne glazbe – no u međuvremenu se promijenilo sjedište društva, osnivač i članovi uprave, pa se tu sad pojavljuje Berišić, koji je u Zagrebu imao taksi službu i prema podacima s facebooka bio privatni vozač šefa Hypo Leasing Hrvatska Bernarda Melischniga, koji je 2013. prešao u Triglav osiguranje.

Grad Pula otkaz ugovora obrazlaže i činjenicom da je „uvidom u e-bazu poslovnih podataka "Poslovna Hrvatska" utvrđeno da poslovni subjekt, odnosno zakupnik ima blokirane račune“.

S naplatom dugova nema problema samo Grad, već i država. Na poreznoj Upravi navodi se da je Berišić na dan 24. travnja državi dužan oko 737 tisuća kuna, i to oko 140 tisuća na ime poreza na promet nekretnina a nešto manje od 600 tisuća za doprinose za obvezna osiguranja. Sve to međutim nije bilo prepreka da dođe do vlasništva nad navedenom agencijom na atraktivnoj lokaciji u Puli gdje cijene najma znaju skakati do pet tisuća eura mjesečno. Otkazni rok inače iznosi dva mjeseca a prostor bi zakupoprimac trebao vratiti Gradu Puli do kolovoza. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa