Vidova u Gračišću: Festival istarskih maneštri i koncert Maje Šuput i Dražena Zečića

0
Organizacijski odbor Vidove i Dana općine Gračišće
Organizacijski odbor Vidove i Dana općine Gračišće

Festival istarskih maneštri te koncert Maje Šuput i Dražena Zečića glavne su atrakcije bogatog programa ovogodišnje Vidove i Dana Općine Grašiće, koji će se slaviti od 19 do 21. lipnja. Feštu je na konferenciji za novinare 15. lipnja najavio Organzacijski odbor na čelu s Ivanom Mijandrušićem, načelnikom Općine.

Program počinje u petak, 19. lipnja, u 18 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća na gračaškom placu. Tom će prilikom biti uručene Povelje Općine Gračišće, koje su ove godine dodijeljene OPG-u Kukić Suzana, Marketima „Radojka“, Obrtu za tiskarske usluge „Škrlj Grafic – Trade“ i ministarstvu kulture republike Hrvatske. Radoslav Runko predstavit će rječnik „Govor zaseoka Mrkoči“, a nastupit će i Vokalna skupina „Jažulice i frndalice“. Istovremeno sa sjednicom počet će malonogometni turnir.

Subota, 20. lipnja, rezervirana je za Festival istarskih maneštri. Kuhanje počinje u 13 sati, a početak kušanja i ocjenjivanje očekuju se u 18 sati. Sat kasnije bit će proglašena najmaneštra. Maneštre će kuhati deset timova: Istra Inspirit kuhat će pikantnu maneštru s povrćem nazvanu „Vještica Mare“, Folkorno društvo Pazin  starinsku „Maneštru s tajadelami“, Turistička zajednica Čavle maneštru s repom i fažolom, Konoba „Marino“ maneštru s koromačem, Motel Lovac Pazin maneštru s trukinjom, Agroturizam „Dol“ maneštru s repom, Gračišćanke maneštru s povrćem, Župni zbor „Sv. Vid“ jotu, Bistro „Pod lipu“ maneštru s jačmikom, a Mokronoški kuhari iz Slovenije Mokronošku maneštru. Festival maneštre prate boćarski turnir u 15 sati i malonogometni turnir u 18 sati.   

U nedjelju, 21. lipnja,  održava se misa u povodu dana Sv. Vida s početkom u 11.30 sati.  U 15 sati starta biciklijada „Vidova 2015“ te polufinalni i finalni susreti boćarskog turnira. Završnica malonogometnog turnira počinjeu 18 sati, a utrka „Trka s tovari“ u 19 sati. Početka koncerta Maje Šuput i Dražena Zečića u grupu Enjoy zakazan je u 21 sat.  (Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa