Vencl o smjeni Uprave TV Istre: Zaslužujemo stabilan i neovisan medij

0
Jelena Vitasović - jedna od troje razriješenih članova Uprave TV Istre
Jelena Vitasović - jedna od troje razriješenih članova Uprave TV Istre

Istra zaslužuje stabilan i neovisan medij i to je naše jedino opredjeljenje, izjavio nam je u četvrtak Zoran Vencl, predsjednik Nadzornog odbora TV Istre, nakon što je prije desetak dana razriješio dosadašnje članove Uprave te TV kuće – Milana Pavlovića, Jelenu Vitasović i Snježanu Šestan.

Budući da je navedena trojka bila ujedno na uredničkim i voditeljskim pozicijama, neizvjesnost na jedinoj istarskoj televiziji sa županijskom koncesijom prenijela se i na istarsku javnost. Znači li smjena i zaokret u uređivačkoj politici i programskoj orijentaciji? Sumnje su tim veće, jer je i sama Puljanka, koja je nominalni vlasnik TV Istre, prošla kroz vlasničke promjene, nakon što ju je od Alberta Faggiana preuzeo zagrebački CCS, konzultantsko trgovačka tvrtka široj javnosti uglavnom nepoznata.

Prvom čovjeku Puljanke postavili smo nekoliko konkretnih pitanja, no odgovor je, možemo reći očekivano, bio prilično općenit. Zanimalo nas je tko je Ivana Legin, novoimenovana članica Uprave budući da je nepoznata istarskoj javnosti. S obzirom da je drugim medijima izjavio da Uprava TV Istre nije učinila sve da ne dođe do odbacivanja prijedloga predstečajne nagodbe, zanimalo nas je na što je konkretno mislio, posebno jer su se s druge strane spominjali i problemi s dokapitalizacijom, za što je navodno bila nadležna Puljanka.

Nepoznata Ivana Legin

Zamolili smo ga i za informacije o planovima tvrtke CCS s TV Istrom, u slučaju da Trgovački sud odbaci imenovanje nove članice Uprave, kao i je li po njegovu mišljenju smjena Uprave vezana za nadolazeće izbore, odnosno možebitne poslovne planove CCS-a vezane uz političku komunikaciju i marketing.

„TV Istra je medijska kuća koja ima svoju poziciju i gledanost u Istri koja je respektabilna i predstavlja potencijal za daljnji razvoj. Poštujući tu činjenicu poduzeli smo nužne korake da TV Istri omogućimo daljnje stabilno poslovanje i provođenje uređivačke politike u obliku kakva je bila i do sada“, izjavio nam je Vencl u pisanom priopćenju.

Pokušali smo doći i do Ivane Legin, no jedina osoba s takvim imenom u telefonskom imeniku je umirovljenica iz Preloga, koja – pogađate – nije ta Ivana Legin koja bi trebala voditi TV Istru. Druga osoba s tim imenom je BH glumica koja je emigrirala u Australiju, pa pretpostavljamo da ni to nije Ivana Legin, šefica TV Istre.

U sjedištu TV Istra u Pazinu navedenu osobu također nitko ne zna. „Nemamo nikakve kontakte Ivane Legin niti ju poznamo. Također nemamo nikakve informacije o tome što planira s televizijom, ali očekujemo da ćemo uskoro biti obaviješteni o budućim koracima“, rekla nam je Jelena Vitasović, koju smo telefonski uhvatili u Bruxellesu kamo je nedavno boravila delegacija istarskih novinara. Po svemu sudeći, neizvjesnost na TV Istri se nastavlja, a s njome i nelagodna atmosfera za njene zaposlenike. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa