Mladež HDZ-a Pula: Nagradimo najbolje maturante!

0
Marijan Čuić i Vedran Leutar
Marijan Čuić i Vedran Leutar

"S namjerom da se nagradi izvrsnost i marljivost te da stimulacija za daljnje školovanje predlažemo prije svega gradskim čelnicima grada Pule te županijskoj vlasti da nagradi maturante s najboljim uspjehom na državnoj maturi“, rekao Vedran Leutar, predsjednik Mladeži HDZ-a Pula, na konferenciji za novinare, koju je 26. lipnja održao zajedno s Marijanom Čuićem, članom Gradskog odbora organizacije .

„Grad Pula je najveći srednjoškolski centar u Istri. Ako se uzme u obzir da je srednjoškolska populacija u najosjetljivijem razdoblju odrastanja i općenito životne orijentacije, kada ujedno određuje svoj životni put i sustav vrijednosti smatramo da grad Pula premalo čini na poticanju usmjerenja i kvalitete unutar te populacije“, kazao je Čuić.

Mladi HDZ-ovci ističu da smo u posljednjih nekoliko godina svjedoci negativnog trenda koji se očituje u odlasku mladih ljudi van domovine u potrazi za boljim životima te da je taj hrvatski „odljev mozgova“ u svijet je odnio na tisuće mladih visoko obrazovanih Hrvata školovanih na domaćim fakultetima. Smatraju da bi se znanje i trud u Hrvatskoj trebali više cijeniti i stoga predlažu nagrađivanje učenika koji na ispitima iz državne mature postignu izvrstan rezultat. Nagrada će učenicima ukazati da se njihov trud prepoznaje i cijeni te će biti poticaj za daljnji rad.

„Nama nije bitno, niti smo u mogućnosti određivati na koji će način najbolji maturanti biti nagrađeni;  hoće li to biti novčani poticaj, jednokratna stipendija, plaketa i slično, nama je bitno da se prepozna izvrsnost, trud i rad tokom školovanja te da se da poticaj za nastavak obrazovanja“, poručio je Leutar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa