Poreč ugostio najbolje svjetske Stand Up Paddle surfere

0
Stand Up Paddle surferi nakon starta
Stand Up Paddle surferi nakon starta

Najbolji svjetski Stand Up Paddle surferi proteklog su vikenda, 27. i 28. lipnja, zaposjeli Poreč i poluotok Lanternu gdje je održalo dvodnevno natjecanje „SUPer Surfers Challenge Poreč – Lanterna, kojega je vrhunac bila druga  hrvatska SUP ELITE utrka u kojoj su snage odmjerili profesionalni veslači na dasci iz cijelog svijeta. Utrku je organizirao Surf klub Surfmania, promotor Stand up paddlinga u Hrvatskoj, a domaćini su bili Valamar Riviera, Turistička zajednica Tar-Vabriga i Turistička zajednica grada Poreča.

 Svjetska elita veslanja na dasci, inače najbrže rastućeg i vjerojatno najzabavnijeg vodenog sporta na svijetu, prvog je dana odvozila 13 km dugu regatu od rive u Poreču do poluotoka  Lanterna, a drugi dan se održala rekreativna utrka u dužini od 9,5 km.  Utrka na 13 kilometara startala je s rive u Poreču i završila na cilju u Lanterni, a pobjednici ELITE regate su iz Italije: Erika Barausse u ženskoj kategoriji i Davide Ionico u muškoj kategorji.

Pobjednica u ženskoj kategoriji Erika Barausse, došla je otprilike šesta od svih sudionika, pohvalila je organizaciju regate:

"Trasa je bila sjajna, cijelo vrijeme uz obalu, kroz predivan dio obale. Ja sam inače obično na mirnoj vodi, ali vaše more me oduševilo. Vidimo se definitivno 2016.godine", poručila je.

"Ovo je fantastična utrka, nije bilo lako na valovima pobijediti Davidea Codotta koji je na chopu  tj. valovitom moru najbolji na svijetu, pa sam normalno oduševljen i sigurno se vraćam dogodine na obranu prvog mjesta" izjavio je nakon utrke super zadovoljni Davide Ionico.

Tijekom dvodnevne manifestacije na plaži sportskog centra Valeta na Lanterni, vozile su se i fun utrka za rekreativce, igrao SUP polo turnir te Starship utrka SUP osmeraca, održane su brojne zabavne igre za sve posjetitelje uz nagradne igre.

Stand Up Paddle surferska elita u Poreču
Stand Up Paddle surferska elita u Poreču
Stan Up Puddle surferi na putu prema cilju
Stan Up Puddle surferi na putu prema cilju

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa