Nesreću na Ipsilonu izazvao pijani vozač kojem je dan ranije dozvola oduzeta zbog pijanstva!

0
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

U prometnoj nesreći koja se dogodila 28. lipnja oko 18,10 sati na Istarskom ipsilonu, izvan naselja Cerovlje, pet je osoba lakše ozlijeđeno. Nesreća se dogodila kada je 42-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2,95 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja, upravljao automobilom Mazda, krapinske registarske oznake, kolnikom brze ceste, iz smjera Pazina u smjeru Cerovlja. 

U lijevom zavoju, kod vijadukta Dajčići, vozač je prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u  bočni dio automobila Renault, pulske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 74-godišnjak. Od siline udara, Mazda je nastavila kretanje i udarila u automobil Volvo, mađarske registarske oznake kojim je upravljao iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak.

U nesreći su vozač Mazde, 74-godišnja putnica iz Renaulta te vozač Volva i dvoje putnika u dobi od 47 i 58 godina lakše ozlijeđeni.

Protiv vozača Mazde se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Isti je vozač, dan prije, 27. lipnja oko 9,20 sati zatečen u Vodnjanu kada je također pod utjecajem alkohola, od 2,26 g/kg, upravljao automobilom te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tada mu je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mjera zabrane upravljanja svim motornim vozilima, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa