Prisebnošću vozača spriječen požar cijelog automobila

0
Vozilo se u trenutku požara nalazilo na izlasku iz Rapca
Vozilo se u trenutku požara nalazilo na izlasku iz Rapca

Zahvaljujući prisebnosti vozača, ukrajinskog turiste na ljetovanju u Rapcu, 3. srpnja oko 13 sati, zaustavljena je vatra većih razmjera na automobilu Hyundai Tucson ukrajinskih tablica. Supružnici Ivanish iz zapadnog djela Ukrajine, uz samu granicu s Mađarskom, toliko su oduševljeni boravkom u Rapcu, rekli su nam, da im nezgoda sa zapaljenim motorom u automobilu uopće neće pokvariti sjajan dojam.

Do zapaljenja je došlo, rekla nam je gospođa Ivanish, u trenutku kada je njezin suprug uključio klimu. Vozilo se u tom trenutku nalazilo na izlasku iz Rapca, preko puta nekadašnje benzinske crpke.

Iz poklopca motora odjednom je počeo izlaziti dim, ali Ivanish se nije dao zbuniti već je smireno podignuo poklopac motora, iščupao sve električne kablove i potom zaustavio jedan kamion i njegovim vatrogasnim aparatom poprskao plamen „za prvu ruku“. U međuvremenu vozač kamiona je nazvao vatrogasce, koji su vrlo brzo došli do automobila i završili gašenje. Na mjesto događaja došla je i policija. (Tekst i foto: Nenad Čakić)      

Gospođa Ivanish s djetetom
Gospođa Ivanish s djetetom

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa