IDS: Nužno poduzeti sve pravne instrumente za zaštitu nacionalnih interesa

0
Piranski zaljev
Piranski zaljev

S obzirom na važnost pitanja razgraničenja teritorijalnog mora između Hrvatske i Slovenije, Istarski demokratski sabor stava je da se treba pod hitno ispitati istinitost ili neistinitost tvrdnji koje se iznose u medijima, stoji u njihovom priopćenju povodom skandala s Arbitražnom komisijom.

„IDS ima povjerenje u međunarodne pravne institucije i međunarodno pravo. Međutim, u slučaju da se dokaže autentičnost transkripata, tada je teško vjerovati u nepristranost i pravičnost Arbitražnog suda, a to bi trebala biti  temeljna načela njegovog rada.

Događanja u Sloveniji, odnosno ostavke suca Jerneja Sekolca i zastupnice slovenske Vlade, sugeriraju da je ipak bilo nepravilnosti na slovenskoj strani. Stoga, IDS poziva Ministarstvo vanjskih i europskih poslova da  iskoristiti sve pravne instrumente u cilju zaštite nacionalnih interesa.

Smatramo također da se ovdje radi o pitanju od najvećeg nacionalnog interesa i neophodna je koordinirana, jedinstvena  akcija svih nositelja vlasti, od predsjednice i premijera do predsjednika Sabora“, priopćeno je iz IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa