Vrdoljak zaslužuje priznanje počasnog građanina Kršana

0
Ivan Vrdoljak, Eleonora Vlačić i Valdi Runko
Ivan Vrdoljak, Eleonora Vlačić i Valdi Runko

Kada je načelnik Općine Kršan Valdi Runko predložio ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka za počasnog građanina Općine Kršan, bila sam skeptična prema toj odluci jer nije uobičajeno davati priznanja ministrima, naročito pred kraj njihova mandata, odnosno u predizbornoj kampanji.

No slušajući njegov govor nakon što je primio priznanje počasnog građanina, promijenila sam mišljenje. Vrdoljak u Kršan dolazi već 16 godina, najprije kao mladi inženjer, djelatnik jedne tvrtke koja je radila za TE Plomin, zatim kao direktor te tvrtke. U to je vrijeme tjednima znao boraviti u Kršanu i Plominu (spavao je u tadašnjem hotelu Lanterna u Rapcu). Od tada datira i njegovo prijateljstvo s Valdijem Runkom, koje se nastavilo i kada je Vrdoljak izabran za dogradonačelnika Osijeka, a intenzivno je i sada kada je ministar.

Toliko je tu već udomaćen da, kaže, ne može proći ni nekoliko mjeseci da ne posjeti Labinštinu i općinu Kršan iz raznih razloga. Istaknuo je, kako se osim njega, i njegova obitelj već poistovjećuje s Kršancima. Kaže kako ga je sestra, kada je čula za požar na Kršanštini, nazvala i iskazala zabrinutost zbog požara koji već dva dana prijeti tamošnjem stanovništvu.  „Sestra me pitala da li sam nazvao „svoje“ u Kršanu i pitao ih da li im treba pomoć“, ispričao je Vrdoljak i dodao kako se njegova obitelj „opasno“ počela zanimati za Kršan. „Sigurno ću dovesti obitelj ovdje na odmor“, obećao je ministar. Svojim je spontanim govorom prikupio simpatije i oduševio sve, a ne samo ženski dio uzvanika na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kršana.

„Plaketa počasnog građanina Općine Kršan je priznanje koje mi nevjerojatno puno znači. Sretan sam što sam se danas našao među ovim krasnim ljudima koji su također dobili nagradu, kao i među svima vama“, kazao je ministar Vrdoljak i obećao kako će pomoći u realizaciji projekata koje je predstavio načelnik Runko onoliko koliko može, između ostalog i zbog svoje obitelji, kojoj je stalo do ovog kraja. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa