Više od tisuću sudionika na mimohodu ponosa i slave u Puli

0
Oluja je u Puli obilježena povorkom ponosa i slave
Oluja je u Puli obilježena povorkom ponosa i slave

Predstavnici Grada Pule, hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji, roditelji i udovice branitelja, predstavnici županijske vlasti, ali i građani iz brojnih istarskih gradova obilježili su jutros u Puli Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Počast su odali paljenjem svijeća, položenim vijencima i minutom šutnje poginulim hrvatskim braniteljima kraj spomen obilježja na Gradskom groblju i u parku Franje Josipa. Poruke mira i zahvale svim braniteljima koji su položili svoje živote za obranu domovine, svih nacionalnosti i vjeroispovijesti odaslane su u duhu zajedništva.

Ubrzo zatim u 3. mimohodu istarskih branitelja koji je održan u organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Istarske županije, građanima su se pridružili mnogobrojni okupljeni građani te je na mimohodu ukupno sudjelovalo i više od 1000 sudionika.

Čestitajući svima ovaj veliki dan, gradonačelnik Pule Boris Miletić je istaknuo kako je to dan kada se posebno prisjećamo svih onih koji su dali svoje živote za samostalnost i slobodu Hrvatske. Svi sudionici mimohoda druženje su nastavili u Domu hrvatskih branitelja uz domjenak i sjećanja na sve one koji su se borili za slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa