Prokletstvo IDS-a: Uđeš u stranku, propadne ti brak!

0
Dugogodišnji neženja Emil Soldatić sada je u sretnom braku a Ivan Jakovčić je nakon rastave u novoj vezi
Dugogodišnji neženja Emil Soldatić sada je u sretnom braku a Ivan Jakovčić je nakon rastave u novoj vezi

Hrvatskom se već dulje vrijeme šire glasine o premijerovim novim životnim izborima i čestim odlascima na otok Krk iz osobnih razloga, gdje ga nerijetko prati cjelokupno osiguranje, što na idiličnom otoku malo upada u oči. Iz ureda Vlade, međutim, demantirali su tvrdnje o premijerovu mogućem razvodu kad je takvu tvrdnju u veljači lansirao dnevnik 24 sata.

Desni portali tada su okrenuli "pilu" i rekli da je u fokusu priče bila činjenica da Zoran Milanović ima ljubavnicu - pjevačicu grupe Eni, te da je poanta priče bila pokazati da ne živi "urednim obiteljskim životom", kako se u javnosti nastojalo prikazati od strane premijerovih PR-ovaca.

Za razliku od premijera, koji se našao u neobranom grožđu, primjetili smo da istarski milanovići nemaju tih problema. Brojni su IDS-ovci i bivši članovi te stranke razvedeni, a iako nisu o tome govorili naglas, nisu to baš ni skrivali.

Čak nam je i dugogodišnji glavni tajnik IDS-a Emil Soldatić, koji je tek prije nekoliko godina prekinuo stoljetni status neženje, prilično otvoreno govorio o razlozima. Na naš upit uzima li to bavljenje politikom danak privatnom životu, za naš je portal izjavio: "Mislim da je jedan od razloga stanje u modernom društvu, a IDS je dio toga. IDS nije neka konzervativna stranka, a ljudi se danas sve više rastavljaju, pa se onda to događa i IDS-ovcima".

Tko je dakle sve u IDS-u rastavljen ili je u procesu razvoda? Prije svih, tu je bivši predsjednik stranke i zastupnik u EU parlamentu Ivan Jakovčić. Brak s Marijom Hrvatin, porečkom javnom bilježnicom s kojom ima troje djece okončao je prije nekoliko godina. U međuvremenu mediji su pisali o njegovoj vezi s Dubravkom Svetličić iz Pučkog otvorenog učilišta Rovinj.

Sa starim su ljubavima prekinuli i bivši dožupan Valter Drandić, bivši županijski pročelnik za turizam Branko Curić, tajnik pulskog IDS-a Edi Gobo, gradonačelnik Rovinja i saborski zastupnik Giovanni Sponza, porečki građevinar i bivši dogradonačelnik Edo Kos i predsjednik ZP IDS-a Labinštine Dino Škopac.

U toj plejadi su i bivši IDS-ovci Ivan Herak, koji je u novi brak stupio nakon izlaska iz korektivnih institucija, Dino Debeljuh i Damir Kajin, kojemu je afera s dugovima bivše supruge i vlasnice butika Alice del Bianco sigurno otežala borbu u političkoj areni. Kako bilo, ukoliko su neki od njih ušli u nove privatne pothvate, želimo im sve najbolje. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa