Sonja Sabol: Ja sam žena koja je film gledala u grudnjaku

0
Sonja Sabol
Sonja Sabol

Atraktivna brineta, koja se na 62. filmskom festivalu pojavila samo u grudnjaku hladeći lepezom, zagolicala je maštu istarske javnosti. Tko je ona  i zašto se tako oblači – mnogi su se pitali, a radoznala muška populacija nije mogla odlijepiti pogled s mlade dame. Špekuliralo se da je riječ o turistici koju nitko ne poznaje pa je bez opterećena predstavu po paklenoj vrućini odgledala u grudnjaku. No, lijepa brineta čija se fotogafija u 24 sata proširila internetom, studentica je teologije, rodom iz Rovinja.

Iako se glumica Lana Barić (35) na konferenciji za novinare povodom filma 'Ti mene nosiš' pojavila u 'rastrganoj' majici punoj rupa, misteriozna studentica uspjela ju je nadmašiti.

- Mada je članak o meni izazvao mnoge komentare i reakcije na račun moga ekstravagantnog outfitta, napominjem da odjeća koju nosimo predstavlja naš stil, a ne nas kao osobe. Volim se igrati s modom i nositi ekstravagantne kombinacije. Nisam mislila da će do tolike mjere doseći zainteresiranost za moju malenkost, premda mi je sve to ispalo veoma simpatično. Na društvenim mrežama i portalima primijetila sam dozu „opreza“ i smatram da se moramo više kultivirat i pristojnije odnositi prema drukčijima od sebe, pa makar se to odnosilo na način oblačenja. Interesantna je činjenica da uživo nitko neće imati hrabrosti reći svoje mišljenje, ali u virtualnom svijetu je to prava epoha događaja (tko, što, kako, u ovom slučaju "strankinja iz Arena" ). Čak sam uvidjela da su prve reakcije bile pozitivne (dakako narod je mislio "došla još jedna dama sa jahte iz daleke zemlje"), no zatim je uslijedio popriličan niz kojekakvih komentara, ističe Sonja Sabol.

Dok je bila mlađa, Sonja je bila fotomodel pa se tako sa 15 godina slikala za tinejdžerski časopis, a prije tri godine se razgolitila i slikala kao francuska sobarica za časopis za muškarce. Natjecala se i u regionalnom izboru ljepotica, a 2010. glumila je zavodnicu u spotu pulskog glazbenika Mor Rolla i Željka Banića Baneta iz Songkillersa. Smatra da Areni treba odati počast i diviti joj se jer su tu nekoć hodale prelijepe žene u ekstravagantnim toaletama. Nekad je to za nju bilo svečano mjesto pravih borbi, a danas je to samo kulturna manifestacija.

-Naša zemlja je predivna i zašto ne bi bili i ljudi? Zašto se primjerice svi okrenu za lijepom ženskom osobom komentirajući njezin stil i gledajući je umjesto da gledaju one koji isto šeću ulicom, a pritom ne mislim na djecu koja nemaju što za jesti i na žene koje svaki dan kopaju po smeću tražeći hranu. Zašto? Zbog čega je važnije tko što ima, kako se tko oblači? To je nebitno u ovom magičnom svijetu prepunom lijepih stvari. Nije bitno da li imate na sebi Versace, Gucci, ili nešto kinesko jer novcem ne možete kupiti stil, a ono najbitnije, onaj stil koji nosite u sebi, a to je duša! Riječi koje izgovarate svakog dana čine druge sretnima ili nesretnima, a ono što nosite je samo šlag na torti ukoliko ste iznutra sjajni kao izvana, zaključuje.

- Volim modu, ona  nas odlikuje šarenilom. Moda je moja strast! Ona je tek dio onoga što radim s predanošću kad nešto volim. Na curama volim najviše vidjeti onu energiju dok hodaju kao pantere na potpeticama, sigurne u sebe. Osmijeh, stav, karakter i pokoja kap parfema. To je za mene seksi. Uživam gledajući druge žene koje jednako dobro barataju stilom . Naprosto im se divim.

Žene trebaju znati uživati zbog toga što su žene, jer biti žena je dar od Boga. Moj stil nekako najviše naginje ekstravaganciji stoga moram spomenut spektakularnu Annu  Dello Russo, Talijanku koja savršeno barata s onim sto ne može svatko, kaže Sonja.

Govoreći o vrsti odjeće, ističe da svila, pamuk, koža, skupo ili jeftino, markirano ili nemarkirano, totalno je nebitno. Ljepota je u oku promatrača. Moja unutrašnjost je ono što mene pokreće iz dana u dan pa tako i moje kombinacije  (Jedan dan dama iz Pariza,drugi cura iz susjedstva). Budite svoji! Nemojte kopirati! Prvo pokažite ono sto šte Vi, a odjeća ne mora značiti apsolutno ništa jer u tom slučaju bi oni zakopčani do grla uvijek bili sveci, a oni golih bedara vragovi. Istina je uvijek daleko drugačija. Budite svoji, a kombinacije će same padati od sebe, zaključuje Sonja.

Kaže da obožava gledati filmove i svake godine dolazi u Pulu na festival. Od glumica najviše voli Monicu Bellucci i Angelinu Jolie. Glumice su, po njezinom mišljenju, koje naprosto sjaje dok hodaju crvenim tepihom. Prvo što uoči je taj žar u očima i onda linije tijela, haljine. Gledala je skoro sve njihove filmove. Kažu joj da sliči Angelini Jolie, a to joj je veliki kompliment. Najdraži film joj je 'Gospodin i gospođa Smith'. Od glumaca voli Gorana Višnjića, Radu Šerbedžiju, Roberta De Nira, All Pacina i Brada Pitta - rekla je studentica Sonja. Na kraju kaže kako zbog obaveza nema previše vremena za izlaske s prijateljicama i provode u noćnim klubovima, a posebno riječi hvale rekla je o svojim profesorima. (Ivan Ban)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa