Alen Bulić iz Vodnjana zapleo se u ronilačku mrežu i utopio

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Alen Bulić (26) iz Vodnjana smrtno je stradao prilikom ronjenja na dah. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru 14. kolovoza u 15.50 sati zaprimila je dojavu o utapljanju ronioca kod Valovina u pulskom akvatoriju, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Pula čiji djelatnici su isplovili na dojavljenu poziciju gdje su zajedno sa službenicima Pomorske policije također poduzeli očevidne radnje o uzrocima ove roniačke nesreće.

Nesreća se dogodila dok je Alen Bulić ronio na dah loveći ribu podvodnom puškom kada se, iz za sada neutvrđenoga razloga, zapleo u ronilačku mrežu iz koje se nije uspio osloboditi, što je najvjerojatnije dovelo to tragične pogibije.

Djelatnici Lučke kapetanije Pula također su urtvrdili da je stradali hrvatski ronilac poziciju zarona obilježio u skladu s propisima, odnosno, koristio je poteznu plutaču za označavanje pozicije urona.

Tijelo stradaloga ronioca izvukao je u tu svrhu angažirani profesnalni ronilac u prisustvu djelatnika Lučke kapetanije Pula te službenika Pomorske policije Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa