Tko je Branko Iveša čiji je auto zapaljen u Premanturi?

0
Branko Iveša
Branko Iveša

Premanturac Branko Iveša (57), čiji su automobil nepoznati počinitelji ili počinitelj zapalili u dvorištu obiteljske kuće 18. kolovoza, mnogo je više od supruga glavne urednice portala Ipress, inače jednog od najvećih kritičara IDS-a. Paraglider, kandidat za vijeća mjesnih odbora, pretendent za mjesto ravnatelja Javne ustanove Kamenjak, neke su od informacija s kojima se povezuje vlasnik zapaljenog Nissan almere.

Glavna urednica Ipressa Tatjana Uvodić Iveša izjavila nam je 20. kolovoza da u interesu istrage ne može govoriti ništa više od onoga što je već objavljeno, dok nam je Branko Iveša bio nedostupan. Policija je objavila da utvrđuje okolnosti zapaljenja te traga za osobom ili osobama koje su time izazvale opasnost za život i imovinu. Naveli su i da je počinitelj po vozilu pulske registracije prolio zapaljivu tekućinu, vjerojatno benzin te izazvao požar. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Uvodić Iveša ranije je izjavila da ne zna koji je motiv počinitelja, no dio medija povezao je to s tekstovima o navodno ilegalnim objektima oko autokampa Stupice i zaštićenog krajolika Rta Kamenjak u Premanturi te naglasio da je redakcija primila uznemirujuće pozive što je prijavljeno policiji.

Inače, riječ je o klasičnoj situaciji u kojoj vlasnici zemljišta uz more ljeti žive na svojim parcelama u pokretnim ili na brzinu sklepanim, mahom drvenim objektima, pri čemu je stvar ovdje zanimljivija jer se stvari događaju na granici autokampa Stupice pod koncesijom Arenaturista te zaštićenog područja Javne ustanove Kamenjak. Ipress nije objavio ime autora teksta, napisavši da su podaci poznati redakciji.

Upravo za ravnatelja te javne ustanove kandidirao se Branko Iveša 2013. godine no na koncu je imenovan Igor Pasini, a nakon što je dao ostavku, na to je mjesto zasjela SDP-ovka Maja Šarić.

Iveša se također kandidirao i na izborima za vijeća mjesnih odbora 2010. godine, gdje je imao nezavisnu listu, no prošli su David Gerlič i Frank Mezulić iz IDS-a te nezavisni Mate Mezulić, David Pauletta i Mirjana Širola.

Iako su neki političari ovaj događaj digli na političku razinu, ne treba isključiti ni međususjedske ili druge odnose kao mogući motiv ovog događaja koji je sigurno za svaku osudu. Na naše pitanje je li možda to razlog paljenja, jedna naša sugovornica iz tih dijelova Puljštine odgovorila nam je da su u "Premanturi svi posvađani sa svima", no bi li zbog toga netko nekome palio automobil, nije sigurna. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa